Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-04-2011

Zoon verwondt vader met mes tijdens ruzie

RUCPHEN: Maandagavond kreeg de politie rond 23.00 uur melding van een ruzie in een woning in Rucphen. Bij aankomst bleek dat de 50-jarige bewoner van het pand was verwond met een mes door zijn 19-jarige zoon. De man verklaarde dat zijn zoon erg geïrriteerd was die dag en veel lawaai maakte op zijn kamer. Bij een aanvaring tussen vader en zoon zou de man zijn zoon bij zijn keel hebben gegrepen, aldus de aangifte van de vader. Zijn zoon gaf hem hierop een klap, liep naar de keuken en kwam terug met een mes. Hiermee zou hij zijn vader hebben verwond. Hij hield hieraan een wond van enkele centimeters aan zijn arm over. Agenten gaven hem het advies zich te melden bij een dokter. Van de man is aangifte opgenomen.
De 19-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Het mes is in beslag genomen. De verdachte verklaarde het mes te hebben gepakt om zich te verdedigen, niet met de bedoeling iemand te verwonden. Hij zei bang te zijn geworden door de ruzie.

Automobilist aangehouden met softdrugs en traangas

BREDA: Een motoragent zag maandag rond 22.20 uur een auto hard voorbij rijden komend vanuit de richting van de A27 over de Tilburgseweg. De bestuurder negeerde vermoedelijk een rood verkeerslicht, aangezien de motoragent in tegenovergestelde richting verder wilde rijden en dit licht juist op groen was gesprongen. De motoragent keerde zijn voertuig en reed achter de bestuurder aan. Hij hield de automobilist staande in de Schoklandstraat. Hier werd de man om een identiteitsbewijs en autopapieren gevraagd. Beiden kon de bestuurder niet tonen en de agent doorzocht de auto. Hij trof een tasje aan met hierin vier plakken hasj. Ook werd in de auto een busje traangas en een pot met een onbekende vloeistof aangetroffen.
De 34-jarige automobilist uit Schiedam is aangehouden voor drugshandel. Hij had een flink geldbedrag bij zich. De man bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben.
De goederen zijn in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld. Hij wilde niets over de hasj verklaren, maar vertelde wel dat de vloeistof vernis voor een vloer was.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Twee aanhoudingen voor inbraak

BREDA: De politie hield dinsdagochtend twee verdachten van
woninginbraak aan. De 55-jarige man en de 52-jarige vrouw uit Breda worden verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Zwaluw eind november 2010. Bij de inbraak werd een raam opengebroken en het hele huis werd doorzocht. De daders namen onder andere een geldbedrag en een mobiele telefoon weg. De politie nam aangifte op van de gedupeerden en stelde een onderzoek in. Er werd onder andere
sporenonderzoek gedaan in de woning.
Op basis van dit onderzoek werden dinsdag de verdachten aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verhoor en verder onderzoek naar hun aandeel in de inbraak.

Politie zoekt getuigen mishandeling

BREDA: Een 18-jarige vrouw uit Etten-Leur deed dinsdag aangifte van zware mishandeling. De vrouw verklaarde dat ze dinsdagochtend aan het winkelen was in winkelcentrum Moerwijk. Rond 09.15 uur liep het meisje terug naar haar auto, toen ze werd aangesproken door een onbekende man. De man bedreigde het meisje verbaal, aldus haar aangifte. Het meisje haalde een mes uit haar tasje om de man op afstand te houden, maar deze pakte haar bij haar arm. Er ontstond een worsteling waarbij de vrouw aan haar arm en bovenlichaam gewond raakte door het mes. De wond werd korte tijd later erg dik en het meisje stelde zich onder behandeling van een arts.
De vrouw verklaarde dat ze het mes bij zich had omdat zij nare gebeurtenissen achter de rug heeft die haar erg bang hebben gemaakt. Het mes diende ter verdediging.
Tijdens de strubbeling waren er meerdere mensen in de buurt. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en verzoekt hen zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.
`

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-04-2011 17:25 | © Regio Midden en West Brabant |