Nieuw album IJslandse band 'Gus Gus' in premiere aan boord van Iceland

Persbericht van Icelandair Nederland

Icelandair heeft het samen met de IJslandse DJ Margeir mogelijk gemaakt dat de premiere van een nieuw muziekalbum voor het eerst in de geschiedenis aan boord van een vliegtuig heeft plaatsgevonden. Het nieuwe album van de IJslandse electro band 'Gus Gus' met de titel 'Arabian Horse' is inmiddels al aan boord van Icelandair te horen. De officiële release zal zijn op 23 mei. Het is het achtste album van de band, die inmiddels ruim 700.000 albums wereldwijd heeft verkocht.

'Passagiers zullen het album voor het eerst horen op een hoogte van 30.000 voet, 'aldus DJ Margeir', een van IJslands meest succesvolle club DJ's. 'Als je bedenkt dat IJsland ca. 320.000 inwoners heeft, is het ongelooflijk om te zien hoe de IJslandse muziek zich over de wereld verspreidt'. De premiere van 'Arabian Horse' is onderdeel van de bijdrage van DJ Margeir aan het inflight-entertainment systeem van Icelandair. DJ Margeir heeft 40 albums uitgekozen en 7 unieke afspeellijsten, bestaande uit de meest opwindende IJslandse en internationale muziek, voor een one-of-a-kind inflight-entertainment voor de passagiers.

'Ik wil dat mensen naar deze muziek luisteren voor een bijzondere ervaring', aldus DJ Margeir over zijn keus om bij dit project betrokken te zijn. 'Ik wil dat zij hun hoofdtelefoons opzetten om zich te laten inspireren door de muziek om zo hun horizon te verbreden'. Andere muziek die door DJ Margeir gekozen is omvat onder andere James Blake, Hjalmar, Arvo Part, Ligeti, Gorecki, Caribou, Four Tet, Beach House, Neu!, Nicolas Jaar, John Coltrane, Trentemoller, Björk en Sigur Rós.

De muzikale vernieuwing van Icelandair is onderdeel van een bredere filosofie om de positieve reiservaring van passagiers te maximaliseren. Om hen kennis te laten maken met IJsland. Het idee is dat passagiers zelf makkelijk een van de afspeellijsten kunnen kiezen. Of ze kunnen hun eigen afspeellijst samenstellen door zelf de albums en de nummers te kiezen middels een gebruikersvriendelijk touch screen systeem. De voorgeprogrammeerde afspeellijsten zullen iedere drie maanden worden gewijzigd.

Links:
HTTP://WWW.ICELANDAIR.IS



Razende Robot Reporter