Gemeente Eindhoven

Oudaen derde klimaatstraat van Nederland

De Oudaen uit Eindhoven is landelijk derde geworden in de strijd om het Klimaatstraatfeest! In totaal hebben zich ruim 5000 straten in Nederland aangemeld om kans te maken op één van de klimaatstraatfeesten. Naast een landelijk podiumplaats, is de Oudaen ook uitgeroepen tot de beste klimaatstraat van Eindhoven. In totaal hebben 12 Eindhovense straten een klimaatstraatfeest gewonnen en vieren dat op 14 mei. De drie beste klimaatstraten uit de Eindhovense top 12, ontvangen naast de bekende straatprijzen, ook een verrassingspakket van de gemeente Eindhoven.

De 3 beste straten in Eindhoven

In Eindhoven hebben bijna 80 straten gestreden om een klimaatstraatfeest. Deze straten hebben samen met hun buren zoveel mogelijk energie bespaart om kans te maken op een van de 500 klimaatstraatfeesten. Uiteindelijk zullen er op 14 mei 12 Eindhovense straten een feestje bouwen. De Eindhovense winnaar Oudaen stond dit jaar helemaal in teken van het nationale Klimaatstraatfeest. Een nieuwsbrief, de website www.oudaen.com en veel individuele acties hebben er toe geleid dat de Oudaen, zich de beste klimaatstraat van Eindhoven mag noemen.

De Eindhovense top 12 van Klimaatstraten ziet er als volgt uit:


1. Oudaen


2. 's Gravesandestraat


3. Zandzwaluw


4. Tourslaan


5. Zandkever


6. Magnoliastraat


7. Van Coothstraat


8. Atrechtlaan


9. Outshoornstraat


10. Zandhaai


11. Turfveldenstraat


12. Charentelaan

Verassing

De gemeente Eindhoven heeft klimaat en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Joost Helms, wethouder milieu wil graag dat Eindhoven energieneutraal is in 2035. En hierbij zijn initiatieven van bewoners erg belangrijk. De drie beste klimaatstraten uit de Eindhovense top 12, ontvangen naast de bekende straatprijzen, ook een verrassingspakket van de gemeente. De gemeente Eindhoven moedigt de deelnemers aan om volgend jaar weer mee te doen.

Kijk voor meer informatie over het klimaatstraatfeest op www.eindhoven.nl/klimaatstraatfeest en www.klimaatstraatfeest.nl.