Artsen zonder Grenzen

Gevechten Zuid-Sudan: Artsen zonder Grenzen behandelt gewonde burgers

26-04-2011

Artsen zonder Grenzen teams hebben in de steden Bentiu en Malakal meer dan 30 burgers behandeld voor schotwonden in de afgelopen dagen. Artsen zonder Grenzen geeft hulp naast en in coördinatie met het Zuid-Sudanese ministerie van Volksgezondheid. De burgers raakten verstrikt in het kruisvuur tijdens gewapende confrontaties tussen de regerende partij van Zuid-Sudan en oppositiegroepen in en rond Mankien, in de staat Unity, en Kaldak, in de naburige staat Boven-Nijl - beiden gelegen in het noordelijke deel van Zuid-Sudan.

Vrouwen en kinderen getroffen

Onder de meer dan 30 gewonden die de Artsen zonder Grenzen hulpverleners verzorgden, waren ook vrouwen en kinderen. Sommigen van hen waren ondervoed en leden aan malaria. De recente gevechten in de regio vormen een ernstige hindernis voor Artsen zonder Grenzen om de getroffen bevolking te bereiken.

Gebieden onderzoeken

Naar aanleiding van de plotselinge instroom van patiënten in het Artsen zonder Grenzen ziekenhuis in Bentiu, zal Artsen zonder Grenzen gebieden die nog wel bereikbaar verkennen. Het team zal onderzoeken wat de gevolgen van de gevechten zijn voor de burgerbevolking en bekijken of mensen nog enige toegang hebben tot gezondheidszorg.

Meer lezen over onze hulpprojecten in Zuid-Sudan