Politie Gelderland-Zuid

Twee verdachten vast voor incident met vuurwapen

Wijchen, 26-04-2011 o De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag twee verdachten aan in een onderzoek naar een incident met een vuurwapen/schietincident in Wijchen. Zondagavond werd een 29-jarige inwoner van die plaats belaagd door een groepje jongeren, eerst bij het Wijchens meer en later in de wijk Diepvoorde, vlakbij zijn woning.

De Wijchenaar liep Eerste Paasdag rond 22.15 uur bij het Wijchens meer zijn honden uit te laten, toen hij een jongen aansprak die op een bromfiets over het voetpad reed. Daarop ontstond er met een groepje jongeren een woordenwisseling en kreeg de man een klap. Even latervond er op 20e straat Diepvoorde een incident met een vuurwapen/schietincident plaats.

De politie is met een uitgebreid onderzoek gestart. Er is aangifte opgenomen van de 29-jarige man en agenten hebben inmiddels met enkele getuigen gesproken. Dinsdagmorgen is er een buurtonderzoek gedaan.

Twee aanhoudingen
Het rechercheonderzoek leidde maandagnacht tot de aanhouding van twee personen in een woning in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Daarbij werd een arrestatieteam ingezet. Het gaat om een 22-jarige inwoner van Nijmegen en een 20-jarige Wijchenaar, zij worden verdacht van betrokkenheid bij het incident met het vuurwapen/schietincident. In de woning trof de politie diverse spullen aan die voor het onderzoek in beslag werden genomen.

Was u getuige?

De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verhoor en worden in verzekering gesteld. De Districtsrecherche van Tweestromenland zet het onderzoek voort. Als er nog getuigen zijn met wie de politie nog niet heeft gesproken, zowel van de woordenwisseling bij het Wijchens meer als het incident in Diepvoorde, dan worden zij verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op telefoon 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 26-04-2011 17:59 | © Regio Gelderland-Zuid |