Universiteit Twente

Oud bestuurslid Unilever nieuwe voorzitter Raad van Toezicht UT

26 april 2011

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ir. C.J. van der Graaf als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht voor de Universiteit Twente benoemd. Met ingang van 1 mei dit jaar, zal de heer Van der Graaf zich in die rol inzetten voor de universiteit.

Van der Graaf is alumnus van de Universiteit Twente. Eind jaren '60, begin jaren '70 studeerde hij Werktuigbouwkunde en daarna Bedrijfskunde aan de toen nog Technische Hogeschool Enschede. Daarna is hij onder meer werkzaam geweest als lid van de Raad van Bestuur van Unilever. Op dit moment zet Van der Graaf zich in als co-director bij IMD Global CEO Centre: "Competing in a connected future", in Lausanne. Hij is commissaris bij o.a. de ANWB, Carlsberg, Ben& Jerry's, MyLaps, GrandVision en 3M Holdings.
Kees van der Graaf heeft uitgebreide internationale management ervaring verworven door zijn jarenlange leidinggevende posities bij Unilever. Daarnaast is hij onder andere de oprichter van FSHD Stichting en FSHD Europe, die de belangen voor patiënten met de erfelijke spierziekte FSHD, binnen Europa, behartigt.
De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat de heer van der Graaf als persoon een waardevolle aanvulling is, die over de competenties beschikt die de raad nodig heeft om zijn taak adequaat uit te oefenen.