RET

Jaarverslag 2010: RET zichtbaar Aardig Onderweg

26 april 2011
Ondanks de financiële crisis heeft de RET de begrootte winst waargemaakt en werd 2010 afgesloten met een positief bedrijfsresultaat van 10,4 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag 2010 dat vandaag werd gepubliceerd. Het aantal reizigers groeide met 2 procent. Ook de reizigerswaardering nam toe. Uit de OV-klantenbarometer blijkt dat klanten de RET waarderden met gemiddeld een 7,2. "RET heeft in 2010 goede resultaten gerealiseerd, zowel financieel als operationeel. Onze winst is bestemd voor de verdere versterking van onze financiële positie en de enorme investeringen in onder andere nieuwe trams en metro's. De financiële positie is inmiddels gezond te noemen." aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET.

Klantwaardering
Jaarlijks wordt de mening van de reizigers over het openbaar vervoer gemeten met de OV-klantenbarometer. Ook dit jaar steeg de algemene klantwaardering, naar een gemiddelde van 7,2. Met name de bus werd in 2010 goed gewaardeerd met een 7,5.

Sociale veiligheid
Het aantal sociale veiligheidsincidenten is aanzienlijk gedaald van 7.140 incidenten in 2009 naar 5.206 in 2010. De ernst van de geweldsincidenten is wel een toenemende zorg. âElk incident is er één te veel. Prioriteit op dit onderwerp blijft nodig.â voegt Peters toe.

Nieuw materieel
De RET investeert in nieuw materieel. In totaal kwamen er vorig jaar 33 nieuwe metroâs op de rails. Ook de levering van de 53 nieuwe trams is gestart en zijn sinds kort daadwerkelijk in de dienstregeling ingezet.

Van strip naar chip
Op 11 februari 2010 stapte de hele regio -als eerst in heel Nederland- definitief over van strippenkaart naar OV-chipkaart. Reizigers wenden sneller dan verwacht aan de nieuwe manier van reizen en waardeerden de kaart gemiddeld met een ruime 7.

RandstadRail
Met de opening van het nieuwe metrostation Blijdorp en de nieuwe metrotunnel reizen klanten in 30 minuten tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Pedro Peters: âDat RandstadRail voorziet in een behoefte is duidelijk; 4 weken na de ingebruikname telden we 70 procent meer reizigers. De volgende verbetering is de opening van de tweede metrotunnelbuis en het doortrekken van RandstadRail naar Slinge dit jaar.ââ

Kijk hier voor het jaarverslag.
Zie het origineel