Van den Ende & Deitmers neemt belang in Improve Digital

Persbericht van VandenEnde&Deitmers

PERSBERICHT

VAN DEN ENDE & DEITMERS NEEMT BELANG IN IMPROVE DIGITAL

Amsterdam, 26 april 2011. Van den Ende & Deitmers neemt een substantieel minderheidsbelang in Improve Digital, een toonaangevend technologiebedrijf voor Internet uitgevers in Europa. In navolging van de reisbranche en de effectenbeurs, ondergaat ook de advertentiemarkt een radicale automatisering. Improve Digital is daarin één van de leidende spelers in Europa. Ruim 50 premium publishers werken al met Improve Digital om meer uit hun advertentieposities te halen.

Improve Digital werd begin 2008 opgericht door de huidige directeuren Janneke Niessen (mede-oprichtster en voormalig directielid DQ&A) en Joëlle Frijters (voormalig Head of Microsoft Media Networks (MMN) EMEA, ). Het bedrijf houdt hoofdkantoor in Amsterdam en heeft verkoopkantoren in London, Hamburg, München, Parijs en Madrid.
De automatisering van de handel in advertentieruimtes neemt in hoog tempo toe. De meeste technologieën richten zich primair op de inkopende partijen, waaronder adverteerders en media bureaus. Improve Digital richt zich met haar service echter in eerste instantie op uitgevers en biedt hen oplossingen om de opbrengsten van hun advertentieposities te verhogen.

In 2011 wordt een forse groei van de Europese Internet advertentiemarkt verwacht tot een omvang van Euro 20 miljard en van de display-advertentiemarkt in het bijzonder (Euro8 miljard). Dit deel van de markt wordt voor 2014 geschat op Euro 12 miljard aan omzet, voornamelijk als gevolg van de tendens dat traditionele advertentiebudgetten sterk naar Internet verschuiven en in enkele Europese landen al de bestedingen op televisie zijn gepasseerd. Joëlle Frijters; CEO Improve Digital: "De middelen en het netwerk van Van den Ende & Deitmers geven ons de mogelijkheid verder te investeren in de technologie. Daarnaast zullen we door deze investering in staat zijn onze marktpositie in enkele Europese landen te versterken.

Martijn Hamann, partner bij Van den Ende & Deitmers: "Het team van Improve Digital onder leiding van Janneke Niessen en Joëlle Frijters staat garant voor technologische innovatie en expansie binnen het Europese Internet landschap. Wij delen hun geloof in de mogelijkheden voor automatisering van online media. De service van Improve Digital in combinatie met de internationaal erkende expertise en ondernemersspirit biedt een mooie uitgangspositie om gezamenlijk de groeistrategie verder vorm te geven in Europa."
Over Improve Digital (www.improvedigital.com)

Improve Digital is toonaangevend binnen de online media-industrie op het gebied van technologieen voor internet uitgevers. Het eigen Improve Digital platform stelt vandaag de dag uitgevers in staat hun media ruimte automatisch te verdelen tussen direct verkochte campagnes, met als resultaat significante omzetstijgingen voor de online uitgever. Iets wat uniek is voor Europa. De uitgever bouwt als het ware haar eigen ad network.

Over Van den Ende & Deitmers (www.endeit.com)
Van den Ende & Deitmers is de venture capital maatschappij van Endemol oprichter Joop van den Ende en voormalig Endemol raad van bestuurslid Hubert Deitmers. Het bedrijf investeert in West-Europese ondernemingen met internationale groeipotentie. De sectorfocus is gericht op Content, Platforms, E-commerce en gerelateerde ICT-services. Sinds de start in 2006 is geïnvesteerd in diverse bedrijven, waaronder televisieproducent Eyeworks (top 5 wereldwijd), social gaming platform Spil Games (nummer 1 wereldwijd), online fotoalbum producent Albumprinter (top 3 wereldwijd ), online onderzoeksbureau Metrixlab (top 5 wereldwijd), computer webshop CentralPoint (nummer 1 in Nederland) en online video advertentiebedrijf Smartclip (nummer 1 in Europa). Recent werden het sociaal netwerk Hyves (nummer 1 in Nederland) en contact centre Unamic/HCN (top 3 Europa) verkocht.

Links:
http://www.endeit.com
Organisatie info:

VandenEnde&Deitmers

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Van den Ende & Deitmers BV
Wendy Horlings
Telefoon: +31 20 794 77 77
www.endeit.com
wendy.horlings@endeit.com

Improve Digital
Joëlle Frijters Telefoon +31612961046 (UK: +447788584413, FR: +33 6 69 73 47 98) www.improvedigital.com
j.frijters@improvedigital.com