Socialistische Partij

Behoud de strippenkaart in Noord-Holland

26-04-2011 * De SP vindt het onverstandig dat Gedeputeerde Staten het gebruik van de strippenkaart in Noord-Holland eind juni willen afschaffen. Er bestaan in onze provincie nog veel problemen met en rond het gebruik van de ov-chipkaart. Zolang deze problemen niet opgelost zijn, mag de ov-chipkaart niet worden ingevoerd als het enige geldige vervoerbewijs.

De afgelopen jaren heeft de SP het college herhaaldelijk gevraagd de problemen met de ov-chipkaart op te lossen. De ov-chipkaart leidt vaak tot hogere kosten, is niet klantvriendelijk, maakt inbreuk op de privacy van de reiziger, is gemakkelijk te kraken en leidt tot nieuwe vormen van zwartrijden, discussie en agressie. Bovendien is het netwerk van oplaad- en ophaalpunten en loketten nog onvoldoende, vooral in Noord-Holland Noord.

Aan al deze problemen heeft het college niets willen doen. De invoering van de ov-chipkaart wordt doorgedramd, het systeem functioneert nog onvoldoende en de reiziger zit met de gebakken peren. Het verbaast ons ook dat Gedeputeerde Staten dit besluit zo snel nemen na de commotie die is ontstaan nadat is gebleken dat de chipkaart relatief eenvoudig te kraken is. Daarom vindt de SP dat de strippenkaart in Noord Holland moet blijven bestaan naast de ov-chipkaart.