Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam sluit zich aan bij GENIVI Alliance

Rijswijk, 26 april 2011 - ICT-dienstverlener Mahindra Satyam heeft zich aangesloten bij de GENIVI Alliance, een samenwerkingsverband van automotive bedrijven en consumentenelektronicabedrijven. Het doel van GENIVI is om een open referentieplatform te ontwikkelen voor 'In-Vehicle Infotainment' (IVI) en de acceptatie ervan te bevorderen. Het platform ondersteunt infotainmenttoepassingen voor auto's, zoals muziek, nieuws en multimedia, navigatie en locatiegebaseerde diensten, telefonie, internetdiensten en meer.

"De wereldwijde expertise van Mahindra Satyam op het gebied van zakelijke en informatietechnologiediensten is een welkome aanvulling op GENIVI. Mahindra Satyam helpt ons om onze doelstelling van een open platform voor de niet-concurrerende componenten van IVI-software te verwezenlijken", zegt Graham Smethurst, President van GENIVI.

Door zich aan te sluiten bij GENIVI, omarmt Mahindra Satyam het open source-referentieplatform voor In-Vehicle Infotainment en stimuleert het bedrijf de ontwikkeling van wereldwijd concurrerende infotainmentoplossingen. Mahindra Satyam optimaliseert de GENIVI-specificaties en -implementatierichtlijnen om infotainmentoplossingen te ontwikkelen voor OEM- en Tier 1-partners in de automotive sector. Dit om de ontwikkelkosten en de marktintroductietijd terug te dringen, evenals de Total Cost of Ownership (TCO) voor consumenten. Mahindra Satyam verbetert met GENIVI-specificaties en compliance-/certificeringsprogramma's de kwaliteit van de infotainmentoplossingen. Het bedrijf richt zich op het versnellen van het innovatietraject en het leveren van een waardevolle propositie aan zijn klanten.

"In-Vehicle Infotainment is een markt die zich snel ontwikkelt. GENIVI loopt daarbij voorop door de ontwikkeling van een herbruikbaar open source-platform dat essentiële kerndiensten omvat, die nodig zijn voor IVI-systemen", zegt Karthikeyan Natarajan, wereldwijd directeur & vicepresident Integrated Engineering Services van Mahindra Satyam. "Door ons aan te sluiten bij GENIVI, verlagen we de ontwikkelkosten, verkorten we de marktintroductietijd en halen we het maximale uit dit open source-platform. We richten ons op innovatieve toepassingen voor IVI en bieden onderscheidende producten en diensten aan."

####

Over GENIVI Alliance

GENIVI Alliance is een non-profitorganisatie met als doelstelling de brede acceptatie van een open source-platform voor In-Vehicle Infotainment (IVI). GENIVI bereikt dit door het stroomlijnen van specificatie-eisen, het bieden van referentie-implementaties en certificeringsprogramma's, en het bevorderen van een levendige IVI open source community. De inzet van GENIVI verkort ontwikkelcycli en marktintroductietijd, en verlaagt de kosten voor bedrijven die IVI-apparatuur en -software ontwikkelen. Het hoofdkantoor van GENIVI staat in San Ramon, Verenigde Staten. Meer informatie is te vinden op www.genivi.org.

Over Mahindra Satyam

Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren.

De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van 6,3 miljard dollar. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune® 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.