Ingezonden persbericht



---



Beleef de Vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 - 1945 In het museum is het verleden tot leven gebracht door middel van diorama's, typische jaren '40 geuren, muziek, originele filmbeelden en toespraken. U beleeft in dit museum de indrukwekkende bevrijdingsgeschiedenis van het Rijk van Nijmegen, Nederland en Europa.

Er is in de maand mei bovendien één tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. De ontroerende expositie, Geen Kinderspel, over kinderspeelgoed is t/m 8 mei te bezichtigen. Het vaak door volwassenen zelfgemaakte speelgoed voor Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog staat hierin centraal.

In het kader van 66 jaar herdenken en vieren organiseert het Bevrijdingsmuseum in de maand mei een hoop activiteiten.

Zondag 1 t/m donderdag 5 mei: Het Bevrijdingsmuseum de lucht in! Demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd. Fraaie pronkstukken van verbindingsmiddelen uit de jaren '40. Doorlopend buitenprogramma, gehele dag.

Zondagen 1, 8, 22 en 29 mei: Battlefield Fietstour In het kader van de bevrijding van Nijmegen in september 1944, fietst u met uw eigen fiets 10 km over de WO2-slagvelden in en rond Nijmegen onder begeleiding van twee gidsen. Startlocatie: het beeld 'Mariken van Nimwegen', Grote Markt, centrum Nijmegen. Tijd: 13.00-17.00 uur. Kosten: E 9,50 pp incl. gratis entreebewijs voor het Bevrijdingsmuseum. Reserveren noodzakelijk.

Woensdag 4 mei: Anne Frank middag
Filmvertoning van 14.00-16.00 uur in onze bioscoop van 'Het korte leven van Anne Frank' voor kinderen van 10-15 jaar. Daarna bezoeken de kinderen de tentoonstelling waar de thema's onderduiken en dagboeken worden herbeleefd.

Woensdag 4 mei: Theatervoorstelling 'Wie niet weg is, is gezien!' Een voorstelling van 16.00-17.00 uur over ondergedoken kinderen in oorlogstijd. Ondanks hun onzekerheid, de verantwoordelijkheden en de spanning van de buitenwereld proberen de drie kinderen zich staande te houden in een beperkte leefomgeving. Een familievoorstelling vanaf 8 jaar, met prachtige klezmermuziek die het besef van vrijheid spelenderwijs benadrukt. Reserveren noodzakelijk!

Donderdag 5 mei: Nationale Bevrijdingsdag
Feestelijk programma van 10.00-17.00 uur in en rondom het museum met film, muziek en speurtocht voor kinderen. Ook is er een open rondleiding door de wisseltentoonstelling 'Geen Kinderspel' o.l.v. Joop Levy om 14.00 uur en om 15.00 uur. Hij vertelt in de tijdelijke tentoonstelling zijn levensverhaal. Reserveren noodzakelijk.

Zondag 8 mei: Capitulatie Duitsland
Definitief einde van de Tweede Wereldoorlog. Speciaal programma vanaf 14.00 uur.

Maandag 9 mei: Dag van Europa
De eerste aanzet voor de eenwording van Europa na WO2. Speciaal programma over Europa vanaf 14.00 uur.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Wylerbaan 4 - 6561 KR Groesbeek
Tel. 024-3974404

Email: info@bevrijdingsmuseum.nl

www.bevrijdingsmuseum.nl


---- --