Gold&Discovery fund organiseert eerste beleggerssymposium


RAI Congrescentrum, 26 april 2010

AMSTERDAM, 20110422 -- Op dinsdag 26 april organiseert Het Gold&Discovery Fund in het RAI Congrescentrum haar eerste “Discovery-investing” symposium. Sprekers tijdens deze middag zijn naast oprichter Willem Middelkoop, Dr. Michael Berry en diens zoon Chris Berry. Allen zijn pioniers op het gebied van het zogenaamde “Discovery-Investing” . Hierbij wordt geinvesteerd in relatief jonge en snel groeiende bedrijven die recent een belangrijke (grondstof) ontdekking hebben gedaan. Het symposium begint om 15.00 uur en vindt plaats direct na de jaarlijkse participantenvergadering.

Het Gold&Discovery Fund is in juli 2008 door Willem Middelkoop, Jan Dobben en Edwin Bergshoeff opgericht. Het is het enige fonds ter wereld dat volledig focust op de de waardecreatie als gevolg van nieuwe grondstofontdekkingen. 

De beleggingen van het fonds bestaan voornamelijk uit Canadese beursgenoteerde exploratiebedrijven. Deze zijn actief op het gebied van exploratie en winning van goud en zilver, maar ook van uranium, kolen of diamantvondsten. Deze ontdekkingen leveren jaarlijks miljarden extra aandeelhouderswaarde op. Het jaarlijkse rendement, sinds oprichting, staat op ruim 30% per jaar. Het fonds heeft een omvang van circa 75 mln (assets under management), afkomstig van bijna 600 participanten.