Skipperboetlek Festival op zondag 15 mei in Manifesto, Hoorn


HOORN, 20110426 -- Het meest zeewaardige kunstenaarscollectief van de lage landen komt na het afgelopen Skipperboetlek Festival Drijfveer te Schellinkhout wederom aan land: op zondag 15 mei valt er in Manifesto te Hoorn een nieuw Skipperboetlek festival te beleven. Kruisbestuivingen der disciplines en samenwerkingsverbanden zijn zelden zo vruchtbaar te zien geweest.

Skipperboetlek, dat als sociaal artiestennetwerk de tijd van Myspace, Facebook, Hyves ver vooruit was, is nu al bijna 10 jaar onderweg. Het collectief heeft de afgelopen jaren diverse succesvolle festivals georganiseerd door het hele land, waaronder Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Nijmegen. Naast het organiseren van festivals, vrijplaats der pure kunsten, heeft Skipperboetlek albums uitgebracht van diverse artiesten.

Tijdens het Skipperboetlek Festival van 15 mei zal er muziek klinken van onder anderen King Nitro met architectonische metalen klanken, spring-in-het-veld-liedjes van Zirb, en Het Slaap Orkest dat je leidt naar waar absolute stilte is. Er zullen films te zien zijn van onder anderen de absurdistische filmmaker Lennart van Oostenbrugge, en er wordt een college gegeven over bijen door Professor Baldi, de man die overloopt van kennis die hij met grootse gebaren voor het voetlicht zal brengen. Tevens zijn er gedichten te beluisteren, en is er beeldende kunst te aanschouwen van onder anderen Belle van Rosmalen, die prachtige sprookjesachtige poëtische kunst creëert.

Tijdens dit alles kan er tussen 17.00 en 19.00 gegeten worden in het Skipperboetlek’s hap en snap Café, waar De Tafel Van Jeanne klaarstaat om de bezoekers culinair te verwennen. De aankleding van het eetcafé, de zaal en het podium wordt vorm gegeven door de bezielende aanraking van Smaak.

Het Skipperboetlek Festival wordt afgesloten met De Platen Draaiers.

Het programma
Muziek: King Nitro, Improvaza, Mama Loo, Het Slaap Orkest, Zirb,
Kemal Ultanur, Gleb Foulga
Absurdistische film: Lennart van Oostenbrugge
V-jay beelden:Jeanine Luxenbourg
Theater: Mariette Zabel
Spoken word: Bram Rebers
Skipper College: Professor Baldi Dekker
Beeldende kunst: Belle van Rosmalen, Arno van de Pol, Ruth van Weerden
De Platen draaiers:Stephan en Wouter
Smaak:Annemarieke van Os
De Tafel van Jeanne: Jeanne Weijgerde

Het programma start om 16.00 uur; de zaal gaat om 15.30 uur open.

De entree is 10 euro, inclusief maaltijd van De Tafel van Jeanne.

Kijk voor meer informatie op http://skipperboetlek.blogspot.com of www.skipperboetlek.nl.





Ingezonden persbericht