Ingezonden persbericht


Persbericht

Westfriese Omringdijk zet streekproducten in de schijnwerpers

Alkmaar 13 april 2011

De Westfriese Omringdijk is een podium voor culinaire ontdekkingen van formaat. De unieke Westfriese producten zoals Opperdoezer Rondjes, krentenmik en schapenijs zijn echte heerlijkheden. In de maand april zet het programma Westfriese Omringdijk deze producten extra in de schijnwerpers met evenementen als het Opperdoezer Ronde Oogstfeest en de receptenwedstrijd Omringd door Lekkers. Maak kennis met de productie, verwerking en het aanbod van Westfriese producten langs de dijk.

Opperdoezer ronde Oogstfeest
Ervaar dat ook een aardappel een delicatesse kan zijn op het Opperdoezer Ronde Oogstfeest. Het programma Westfriese Omringdijk organiseert samen met teler Hero Stam op dinsdag 26 april en vrijdag 29 april a.s. het Opperdoezer Ronde Oogstfeest. Op 26 april bereiden zeven chef-koks, bekend van 'een Omring waard', een diner in de kas met het bekendste streekproduct van Westfriesland. Op 29 april wordt er in samenwerking met bakker Hein Raat en restaurateur Jan-Willem de Jong een Bourgondische maaltijd met dit unieke aardappeltje geserveerd.

Reserveren voor 26 april of 29 april kan via 0227-543833 (kosten ¤40, - p.p. exclusieef drank)

Omringd door lekkers
In april gaat ook de receptenwedstrijd 'Omringd door Lekkers' weer van start. Kookt u graag met Westfriese producten? Dan is dit uw kans. Stuur uw meest verrassende, unieke of originele recept in en maak kans op mooie prijzen. Het recept moet minimaal twee ingrediënten van de Westfriese Omringdijk en een uit Noord-Holland bevatten. Inzenden kan tot 16 juli 2011 per mail naar info@culinairwestfriesland.nl.

Tijdens een culinaire toertocht door Westfriesland worden in een mobiele keuken kookdemonstraties gegeven met Westfriese producten. Hier kunt u proeven en inspiratie opdoen voor de wedstrijd. Kijk voor de toerdata op www.westfrieseomringdijk.nl.

Een Omring Waard
Zeven toprestaurants die binnen of rond de dijk zijn gevestigd zullen vanaf het voorjaar om beurten een lunch bereiden met ingrediënten uit Westfriesland. Denk aan culinaire hoogstandjes met Westfriese appelrassen, groene asperges, Opperdoezer rondjes en zoete aardbeien. Meer informatie over de restaurants en de lunches met streekproducten is te vinden op www.westfrieseomringdijk.nl.

Samenwerkingsverband
De Westfriese Omringdijk is een samenwerkingsprogramma van Kunst en Cultuur Noord-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Harenkarspel, Heerhugowaard, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Niedorp, Opmeer, Schagen en Stede Broec, de Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland slaan meerjarig de handen ineen om de Westfriese Omringdijk als cultuurtoeristische bestemming van Noord-Holland te promoten. De dijk vormt het podium voor verschillende culturele en toeristische initiatieven. Samen dragen deze partijen bij aan het behoud en de toegankelijkheid van dit cultuurhistorisch monument.