Provincie Flevoland

Wegwerkzaamheden Muntweg

Publicatiedatum: 19 april 2011

De wegwerkzaamheden aan de Muntweg gaan van start op dinsdag 26 april 2011. De werkzaamheden duren tot aan de zomervakantie (22 juli). Het werk aan de Muntweg bestaat uit vier delen: de rotonde met de Bantweg, de Muntweg vanaf de rotonde tot en met de op- en afritten met de A6, het stuk tussen het Friesepad en de Kuinderweg en het deel van de Kuinderweg tussen de Muntweg en de Gulden.

Het verkeer wordt omgeleid via borden en bij het nachtwerk worden verkeersregelaars ingezet bij de Waterwijk in Emmeloord. Meer informatie is te vinden op www.flevoland.nl/werkaandeweg.

Werkzaamheden

Standaard wordt een weg in Flevoland bij onderhoud en reconstructie tegenwoordig `duurzaam veilige ingericht'. Dit jaar worden verschillende projecten uitgevoerd in Emmeloord, Dronten en Zeewolde. De wegen worden breder, in de as komt een dubbele asstreep, er is meer ruimte tussen kantstreep en berm, de kantstroken worden verruwd en deze worden bovendien voorzien van glasbolletjes die beter reflecteren dan reflectorpaaltjes. Flevoland is de enige provincie die de kantstroken standaard verruwt, zodat een automobilist hoort dat hij bijna in de berm komt. Verder is de belijning niet meer van verf, maar van thermoplast dat je voelt als je eroverheen rijdt.

Muntweg, Emmeloord

Deel 1

De Muntweg wordt vanaf de rotonde Banterweg tot en met de op- en afritten van de A6 opgeknapt. De werkzaamheden vinden plaats van 26 april tot en met 13 mei. Er wordt gewerkt in de avonduren, zodat men er zo weinig mogelijk last van heeft. Tijdens de werkzaamheden wordt dit gedeelte van de Muntweg geheel afgesloten. De afslag naar het benzinestation en het hotel krijgt een nieuwe asfaltlaag, nieuwe belijning en ruwe kantstroken. Ook het werk aan de op- en afritten van de A6 met de Muntweg wordt in de avonduren uitgevoerd. Het verkeer op de A6 kan een afslag eerder of later nemen (Bant/ Luttelgeest of Emmeloord West). Dit geldt ook voor het verkeer dat vanuit Emmeloord de A6 wil oprijden.

De inwoners van de Waterwijk kunnen hun wijk in en uit rijden via de huidige inrit bij de rotonde met Emmelhage tijdens de drie nachten dat er gewerkt wordt aan de afslag richting het benzinestation en het hotel. Dit geldt ook voor de bezoekers aan het tankstation en het hotel. Verkeersregelaars reguleren het verkeer op deze avonden.

Deel 2

Van 16 mei tot en met 10 juni wordt gewerkt aan de rotonde Muntweg/ Banterweg. De rotonde wordt breder gemaakt, zodat vrachtwagens er beter over kunnen. De rotonde is 25 jaar oud, dus ook toe aan een opknapbeurt. Er wordt nieuw asfalt aangelegd, nieuwe wegmarkering en geribbelde stroken langs de zijkant (kantstrookverruwing). Deze vier weken gaat de rotonde dicht. Voor de bewoners uit de wijken Emmelhage en Waterland en uit het dorp Bant betekent dit omrijden. De inwoners van Bant kunnen in Emmeloord komen via de A6 of via Creil en Espel. De inwoners van Emmelhage en Waterland kunnen via Waterland, Muntweg naar de A6 en dan Emmeloord weer in. Van Emmeloord naar Emmelhage, Waterland en Bant geldt de omgekeerde route.

Er wordt een zogenoemde bypass aangelegd bij de rotonde Muntweg/ Banterweg, zodat het verkeer uit Emmelhage en Waterland wel langs de rotonde direct Emmeloord in kan. Wijkbewoners kunnen gebruik maken van deze bypass. Let wel: dit is een noodweg en kan niet veel verkeer aan.

Deel 3

Het volgende gedeelte van de Muntweg van het Friesepad tot aan de Kuinderweg krijgt nieuw asfalt, nieuwe belijning en kantstroken. Dit gebeurt 14 juni tot en met 1 juli. Dit gedeelte van de Muntweg is drie weken geheel afgesloten. Mensen die wonen aan dit gedeelte van de Muntweg en aan de Kuinderweg kunnen via de Kuinderweg naar Emmeloord en de A6 op. Richting Bant moet men over de Oosterringweg rijden. Komt men vanaf de A6, dan moet men een afslag eerder of later nemen (Bant/ Luttelgeest of Emmeloord West).

Deel 4

Vlak voor de zomervakantie van 4 juli tot en met 15 juli wordt de kruising Muntweg/ Kuinderweg en het vervolg van de Kuinderweg richting bedrijventerrein De Munt (tot aan de rotonde met de Gulden) opgepakt. Ook hier komt nieuw asfalt, nieuwe lijnen op de weg en kantstroken in de berm.

Het verkeer vanaf bedrijventerein De Munt moet door Emmeloord via de Kamperweg, Amsterdamweg, Randweg en Hannie Schaftweg de A6 op. Of via de Lange Dreef, Banterweg, Muntweg de A6 op richting het Noorden. Als men vanuit Marknesse de snelweg op wil, dan kan dat via Oosterringweg.

Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan worden deze na de zomervakantie opgepakt.