Gemeente Schagen

2010 financieel goed afgesloten

Het jaarverslag en de jaarrekening over het jaar 2010 worden in de vergadering van 26 april 2011 in de gemeenteraad behandeld. We vertellen u nu al wat wij afgelopen jaar hebben gedaan, wat we overhouden en waar we dit jaar mee doorgaan. In 2010 zijn veel voornemens uit de begroting 2010 gerealiseerd. We hebben meerdere wegen zoals de Langestraat, de Cornelis Blaauboerlaan en Langeloop-West vernieuwd. Ook de werkzaamheden rondom het station zijn afgerond.

Verder hebben we gewerkt aan nieuwe bestemmingsplannen en het invoeren van de omgevingsvergunning en een Basisregistratie voor Adressen en Gebouwen. Via een jongerenwerker is contact gelegd met jongeren op straat. Hierdoor heeft in het laatste kwartaal iedere woensdag een mobiele huiskamer in Waldervaart gestaan. Ook is er een Cruyff-court aangelegd en is de nieuwbouw voor het Regiuscollege in gebruik genomen. Ook sloten we een contract af met Wonen Plus Welzijn om in februari 2011 te starten met het Steunpunt Vrijwilligers.

Waar gaan we mee door in 2011
In 2011 gaan we verder met een aantal onderwerpen: ⢠Begin 2011 is het AED project gestart nadat in 2010 de benodigde 150 vrijwilligers zich hebben aangemeld.
⢠De herontwikkeling van het bedrijventerrein Lagedijk wordt verder voortgezet maar het tempo wordt aangepast aan de verkoop van de grond. Dit loopt minder snel dan verwacht door de economisch mindere tijden. ⢠De nieuwe brandweerkazerne herrijst steeds verder uit de steigers. Als de bouw is afgerond kan de brandweer vanuit deze locatie uitrukken. ⢠De verbouw van Markt 18 liep in 2010 vertraging op, maar gaat in het eerste kwartaal 2011 van start. In maart is de bouwvergunning afgegeven en is het pand officieel overgedragen van gemeente naar de Stichting Markt 18.

Wat hielden we over in 2010?
De jaarrekening 2010 eindigt met een bedrag van ⬠203.667 in de plus. Een deel van dit bedrag willen we gebruiken voor de huisvesting van de onderhoudsdienst. Hiervoor reserveren we de ontvangen verzekeringsuitkering van ⬠84.711 na de brand in het wijkonderkomen Waldervaart. Het andere deel (⬠118.956) voegen we toe aan de algemene reserve.