Gemeente Echt-Susteren


Vergadering Raadscommissies
logo gemeenteraad

Volgende week vergaderen de commissie Maatschappelijke Voorzieningen op dinsdag 26 april en de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op donderdag 28 april. De vergadering van de commissie Bestuurlijke Zaken en Dienstverlening op woensdag 27 april is afgelast. De vergaderingen beginnen om 19:30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

Â

Agenda commissie Maatschappelijke Voorzieningen, 26 april


1. Opening


2. Agenda


3. Verslag vergadering commissie Maatschappelijke Voorzieningen d.d. 1 februari 2011

â overzicht van de subsidies die gemeente verstrekt op het gebied van jongeren in combinatie met cultuur


4. Thema: Kennismaking met de heer P. Nacken, Lid Raad van Toezicht Stichting Kindante

De schoolbesturen Stichting ProoSes (openbaar basisonderwijs) en Stichting Focus (katholiek basisonderwijs) zijn gefuseerd onder de naam Stichting Kindante. De heer Nacken is lid van de Raad van Toezicht van deze stichting en vertegenwoordigt daarin o.a. de gemeente Echt-Susteren. De commissieleden maken niet alleen kennis met de heer Nacken maar krijgen ook de gelegenheid aan te geven wat zij van hem verwachten als lid van de Raad van Toezicht.


5. Raadsvoorstel: Herijking gemeentelijk sportbeleid

Het gemeentelijk sportbeleid is aan vernieuwing toe. Het college heeft een nieuw beleid voorbereid door een ontwerpsportvisie 2020 op te stellen. In deze visie doet het college voorstellen over wat er op sportgebied in 2020 allemaal moet zijn bereikt. Het college stelt de raad nu voor de sportvisie âEcht sportief en leefbaar Susterenâ vast te stellen.


6. Raadsvoorstel: Evaluatie minimabeleid 2010

De raad heeft het minimabeleid voor 2010 vastgesteld. Het college heeft bekeken of de doelstelling van het beleid wordt bereikt en of de minima er voldoende gebruik van maken. Het college informeert de raad nu over deze evaluatie en stelt de raad voor het minimabeleid in stand te houden.


7. Mededelingen portefeuillehouder(s)


8. Rondvraag


9. Sluiting

Â

Agenda commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen, 28 april


1. Opening


2. Agenda


3. Verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 14 maart 2011


4. Verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 15 maart 2011


5. Thema: Nota Wegbeheer 2012-2016

Het college heeft een nota wegbeheer opgesteld. In deze nota is aangegeven hoe de wegen in Echt-Susteren moeten worden onderhouden. Het gaat dan om het onderhoud van de verharding: de hoeveelheid (kwantiteit), de eisen waaraan deze moet voldoen (kwaliteit) en de kosten. Het college wil de commissieleden alvast informeren over de huidige situatie van de wegen en over de varianten die zijn uitgewerkt voor het toekomstig wegbeheer inclusief de financiën. De nota zal in juni aan de raad ter vaststelling worden aangeboden.


6. Raadsvoorstel: Strategische Visie De Bandert

Het college heeft het project De Bandert te Echt hoog op de prioriteitenlijst staan en daarom een visie voor het gebied De Bandert opgesteld. In die visie is aangegeven wat het einddoel voor het gebied De Bandert is en wat er moet gebeuren om dat te bereiken. Voor de uitvoering van deze plannen is er een projectplan opgesteld. Het college stelt de raad nu voor de Strategische Visie De Bandert vast te stellen, in te stemmen met het projectplan en de voor de plannen benodigde financiële middelen ter beschikking te stellen.


7. Raadsvoorstel: Project Apollo en herinrichting Edith Steinstraat

De locatie Zaal Apollo aan de Bovenstestraat in Echt wordt herontwikkeld en de Edith Steinstraat wordt opnieuw ingericht. Om deze plannen mogelijk te maken vraagt het college de raad nu enige gronden aan het openbaar verkeer te onttrekken en de financiële middelen voor de herinrichting van de Edith Steinstraat ter beschikking te stellen.


8. Mededelingen portefeuillehouder(s)


9. Rondvraag


10. Sluiting

Â

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat er voor de commissies raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Â

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. Deze kunt u tijdens de reguliere openingstijden inzien. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoonnummer: 0475 - 478 478. De agendaâs en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.

Â