Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

7 april 2011

Dierenasiel Stevenshage trekt aan de bel.

Nog overal nieuwe collectanten nodig!

Regio- 7 april 2011 - In de gemeenten Katwijk, Voorschoten en Zoeterwoude zullen in de week na Pasen (26 t/m 29 april) weer vrijwilligers met een collectebus van het dierenasiel aanbellen. In de gemeenten Oegstgeest, Warmond, Sassenheim, Voorhout, Oude Wetering, Nieuwe wetering, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Rijnsburg, Valkenburg, Leiden, Leiderdorp komen de collectanten in de week voor Pasen (18 t.e.m. 24 april) aan de deur. De collecte wordt georganiseerd door de Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken. De gemeenten waar gecollecteerd wordt vallen onder het werkgebied van de Stichting, beter bekend als 'Dierenasiel Stevenshage'. Zwerfdieren die in dit gebied worden gevonden, worden opgevangen in Stevenshage.

Het asiel hoopt dat nog veel mensen zich als collectant willen aanmelden. Hierbij de oproep om telefonisch (0900-2020898), aan de balie van het dierenasiel aan de Kenauweg 1 in Leiden of via email (sylvia@dierenasielleiden.nl) u aan te melden voor een paar uur collecteren in uw eigen omgeving. De dieren en mensen van het asiel hopen weer op een goede opbrengst, zodat de dierenartsrekeningen, de verwarming, de waterrekening en alle kosten die voor de asieldieren gemaakt worden, betaald kunnen worden. Alleen met voldoende inkomsten is het mogelijk de dieren een goede opvang te blijven bieden.

Fotobijschriften:

Foto 1: Damocles, asielkat tevens onderdirecteur, met een van de collectebussen.

Foto 2: Kittens achter tralies; gelukkig vindt Stevenshage voor deze dieren een nieuw thuis.

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Kaag en Brasem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl



Ingezonden persbericht