Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Amsterdam, donderdag 14 april 2011


- Persbericht -

Nederwiet
Debat naar aanleiding van NCRV Dokument

Er gaan in de hennepbranche miljarden euro`s om. De onschuldige hippiesfeer van weleer heeft plaatsgemaakt voor de wereld van hard drugs, wapenhandel, fraude, witwassen, mensenhandel en liquidatie; kortom de wereld van de georganiseerde misdaad. De overheid trekt ten strijde om dat aan te pakken. Op dinsdag 26 april discussiëren coffeeshophouders, kwekers, politie, het openbaar ministerie, wetenschappers, gemeentes en politici in de Rode Hoed, over de maatschappelijke dilemma`s van het gedoogbeleid.

Welk effect heeft het overheidsbeleid tot nu toe gehad, wat zijn de voors en tegens van de nieuwe aanpak en hoe moet de toekomst er gaan uitzien? Naar aanleiding van de NCRV documentaire Nederwiet die een dag eerder wordt uitgezonden op Nederland 2, organiseren NCRV Dokument, IDTV Docs en de Rode Hoed op dinsdag 26 april een openbaar debat over het controversiële Nederlandse coffeeshopbeleid.

Gasten zijn:


- Han Polman; burgermeester Bergen op Zoom.

- Victor Everhardt; wethouder Gemeente Utrecht.
- Arjan Roskam; coffeeshophouder.

- Doede de Jong; biologische wietkweker.

- Lea Bouwmeester; Tweede Kamerlid PVDA.

- Nicole Maalsté; wetenschapper cannabisbeleid, auteur van het boek `Polderwiet`.
- Maurice Veldman; advocaat.

- John Jespers en Erik de Borst; Landelijk Taskforce Aanpak Georganiseerde Hennepteelt.
- Martin Jelsma; wetenschapper internationaal drugsbeleid, Trans National Institute.

Gespreksleider: Lex Bohlmeijer.

Nederwiet, een film van Maaik Krijgsman en Hans Pool wordt uitgezonden op maandag 25 april om 20.55 uur op Nederland 2.

Klik hier voor de trailer.

Organisatie: Rode Hoed in samenwerking met de NCRV. Datum: dinsdag 26 april. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten: ¤ 10,- en ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+); online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en www.dokument.nl.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht-