Gemeente Eindhoven

Beemdstraat vanaf Pasen ruim anderhalf jaar afgesloten

De Beemdstraat is een belangrijke toegangsweg voor Eindhoven aan het worden. Dat vraagt om een andere inrichting. De komende anderhalf jaar worden daarom nieuwe rijbanen, een rotonde, brug en verkeerslichten aangelegd. Bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar en bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Voor doorgaand verkeer zal de Beemdstraat tot eind 2012 afgesloten zijn. De werkzaamheden starten dinsdag 26 april 2011. Op www.bereikbaar.eindhoven.nl is gedurende het proces alle actuele informatie en informatie over de omleidingen te vinden.

Direct na Pasen starten de werkzaamheden aan de kruising Beemdstraat-Kasteellaan-Meerenakkerweg. Op de kruising worden de verkeerslichten vervangen door een turbo-rotonde. Dat is een rotonde met fysiek gescheiden rijbanen zoals die in de rondweg bij het Evoluon, daar waar de Tilburgseweg erbij komt. De rotonde moet medio juni van dit jaar al klaar zijn in verband met de extra verkeersdruk door werkzaamheden elders in Eindhoven aan de Hovenring; Eindhoven-Veldhoven.

Verkeerslichten op kruisingen Beemdstraat met de Hurksestraat en Lodewijkstraat

Voor verkeer uit de Hurksestraat en de Lodewijkstraat werd het de laatste jaren steeds moeilijker om de Beemdstraat op te draaien. Verkeerslichten gaan die situatie in de toekomst verbeteren.

Er komt heel wat bij kijken; bij zo'n herinrichting. Naast nieuwe rijbanen, fietspaden en bushaltes worden tijdens de herinrichting ook meteen kabels, leidingen, lichtmasten en de riolering vervangen, aan- en/of verlegd. Door de werkzaamheden zullen er ook bomen verplaatst of gekapt moeten worden. In de afrondingsfase worden er echter nieuwe bomen geplant en brede groenstroken aangelegd.

Planning (pdf)

Fasering herinrichting Beemdstraat