Gemeente Bronckhorst B en w van Bronckhorst willen exploitatie en beheer Hessenbad en
-hal overdragen aan stichting Zonnewater

Raad beslist in juni over het plan

De gemeente Bronckhorst en de stichting Zonnewater zijn al enige tijd in gesprek over samenvoeging van het Hessenbad, de Hessenhal en zorgbad Zonnewater. Inmiddels zijn beide partijen tot elkaar gekomen en vandaag besloten b en w de exploitatie en het beheer van het Hessenbad en de Hessenhal over te dragen aan de stichting Zonnewater, wanneer de gemeenteraad hiermee instemt. Ook de gebouwen worden verkocht aan de stichting. Met deze samenvoeging wordt de noodzakelijke uitbreiding van zorgbad Zonnewater mogelijk en blijven tegelijkertijd de huidige sportfaciliteiten in Hoog-Keppel toegankelijk voor de inwoners en verenigingen.

Op het terrein van het gemeentelijke Hessenbad in Hoog-Keppel is sinds 2004 het particuliere zorgbad Zonnewater gevestigd. Bij het zorgbad kunnen mensen terecht voor therapeutisch bewegen in warm water. Het bestaande bad is inmiddels te klein en er zijn lange wachtlijsten. Bovendien wil het zorgbad graag komen tot een verbreding van de doelgroep(en) en een uitbreiding van het aanbod aan faciliteiten. Hiervoor zou de bestaande voorziening op het terrein van het Hessenbad uitgebreid en aangepast moeten worden. Wethouder Seesing van Sport en cultuur: "Omdat de gemeente eigenaar is van het terrein waar het Zonnewater gevestigd is, het Hessenbad en de Hessenhal, hebben we samen met de stichting Zonnewater gezocht naar een passende oplossing."

Privatisering
Stichting Zonnewater is met zijn activiteiten een zorgaanbieder, die gezien de grote vraag, in een belangrijke behoefte voorziet. Directeur van de de stichting Zonnewater Ingrid Bassie vult aan: "Met de uitbreidingen willen we ook een verbreding van de doelgroep bereiken, waaronder grotendeels het publiek van het huidige Hessenbad." Voor de gemeente is voorwaarde voor de samenvoeging van het zorgbad en het Hessenbad, dat het les- en schoolzwemmen en vrij zwemmen (recreatie) gewaarborgd blijven. De privatisering van het Hessenbad en de Hessenhal is één van de manieren om de voorzieningen in Bronckhorst in stand te houden. De raad beslist in juni of de overdracht definitief doorgaat.

Hengelo (Gld), 26 april 2011




Gemeente Bronckhorst