Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst

Vergadering burgemeester en wethouders op 26 april 2011 Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder A. van Hout, direkteur/secretaris Afwezig: P. v. Gog, direkteur/secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 19 april 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld. O-02 A ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a. B Terugkoppeling AB vergadering 20 april en concept bestuursopdracht Regio Achterhoek Besluit: V.k.a. O-03 A uitnodigingen 50-jarig jubileum volleybalver. DASH d.d. 14 mei 2011 besluit: Wethouders Mulderije en Steffens vertegenwoordigen het college. B Festival Jazztime at the Keppel Castle 2011 d.d. 25 en 26 juni 2011 besluit: Burgemeester zal college vertegenwoordigen op zondag. O-04 A O-05 Intergemeentelijke aangelegenheden College stelt lijst samen van genodigden voor prinsjesdag Raadsvergaderingen d.d.: april 20 11 Voorbesproken, vergadering start om 19.30 uur.

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling wethouder Baars koppelt bijeenkomst `Kernen met Pit' terug college verzoekt om naleven afspraken inzake mandatering

O-07

Onderwerp: Rapport rekenkamercommissie `Recreatief handhaven?'


1

Griffie

Advies: Kennis te nemen van het rapport van de rekenkamercommissie `Recreatief handhaven?' dat de rekenkamercommissie aanbiedt aan de raad. De conclusies en aanbevelingen uit het rapport te onderschrijven. De raad via de reguliere voortgangsrapportages te rapporteren over de uitvoering van de nog niet (volledig) uitgevoerde aanbevelingen Beslissing: Aanhouden, college verzoekt advies vanuit MT over uitvoerbaarheid van de aanbevelingen.

O-08 DienstverLening

onderwerp: Verlenen omgevingsvergunning Dorpsstraat 20 ­ Hummelo advies: de omgevingsvergunning 2010-2750-HZ WABO Dorpsstraat 20 - Hummelo te verlenen met toepassing van art. 2.12, 1 lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) besluit: Conform advies. e

O-09 DienstVerlening Cluster Participatie

onderwerp: Aanwijzing participatieconsulenten als toezichthouders WWB, WIJ, IOAW en IOAZ advies: In te stemmen met de aanwijzing van de participatieconsulenten als toezichthouder WWB, WIJ, IOAW en IOAZ.

besluit: Conform advies.

O-10

Ondersteuning

onderwerp: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen voor ondernemers en vaststellen gewijzigde basisregels. advies: Met het per 1 april 2011 geheel of gedeeltelijk verlenen van kwijtschelding van gemeentelijke belastingen aan natuurlijke personen die een bedrijf of zelfstandige (ZZP) een beroep uitoefenen én de gewijzigde beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen akkoord te gaan. besluit: Conform advies.

O-11 DienstVerlening

Onderwerp: Verzoek om partiële herziening Advies: De raad voorstellen om het verzoek voor een partiële herziening van het bestemmingsplan voor het perceel Aaltenseweg 16 - Zelhem te weigeren.


2

Beslissing: Conform advies.

O-12 OntwikkeLing

onderwerp: beslissing op bezwaarschrift omgevingsvergunning Oude Ruurloseweg 2 in Zelhem advies: het bezwaarschrift van Axius advocaten & mediators, namens dhr. D.J. Eelderink niet ontvankelijk te verklaren besluit: Conform advies.

O-13

OntwikkeLing

onderwerp: actieve informatievoorziening woningbouw masterplannen Hengelo centrum en Vorden centrum advies: 1. instemmen met de actuele prioritering en temporisering van woningbouw in de masterplannen Hengelo Centrum en Vorden Centrum 2. de gemeenteraad door middel van bijgevoegde actieve informatievoorziening informeren over de aanpassingen van woningbouw in de masterplannen Hengelo Centrum en Vorden Centrum besluit: College wil openheid aan Zutphenseweg 31 behouden. Voor het overige conform.

O-14 OntwikkeLing

onderwerp: Bronzen sculptuur HEK wegen advies: niet ingaan op het voorstel besluit: Conform advies.

O-15 OntwikkeLing

onderwerp: voorstel afhandeling schadeclaim advies: stemt in met het voorstel en de schikking van 5.000,besluit: Conform advies.

O-16 OntwikkeLing

onderwerp: Concept raadsvoorstel overdracht zwembad en sporthal Hoog-Keppel advies: de raad verzoeken in te stemmen met het bijgevoegd concept raadsvoorstel


3

besluit: Conform advies.

O-17

Beheer

onderwerp: Mobiel handhaven advies: 1. gebruik te maken van integrale toezichtprotocol 2. over te gaan tot aanschaf van Mobiel Handhaving Inspectie Systeem van Yucat (programma + randapparatuur) 3. de kosten eenmalig ad 54.000 (incl. interne inrichtingskosten) te dekken uit krediet Wabo/squit 4. de jaarlijkse kosten ad 12.965 dienen ingepast te worden in de begroting van afd. Beheer. Hierbij dient opgemerkt te worden dat er door gebruik van mobiel handhaven een voordeel oplevert van 500 uur per jaar. Deze uren komen vrij binnen de formatie (en kan meegenomen worden in de taakstelling van het MT). besluit: Conform advies, college verzoekt in de toekomst betere inzage in afweging.

O-18

OntwikkeLing

onderwerp: Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Bronckhorst 2011 advies: 1. de raad voor te stellen de verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Bronckhorst 2011 vast te stellen (zie bijl. 1 en 2) 2. de raad voor te stellen de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Bronckhorst 2010 in te trekken besluit: Conform advies.

O-19

OntwikkeLing

onderwerp: Rechtmatigheidsonderzoeken 2011 advies: 1. het normen- en toetsingskader rechtmatigheid gemeente Bronckhorst 2011 vast te stellen 2. akkoord te gaan met het concept raadsvoorstel en ­besluit over het normen en toetsingskader 2011 besluit: Conform advies.

O.20

Beheer

onderwerp: Uitvoering Groenstructuurplan, project omvorming openbaar groen advies: 1. kennis te nemen van de uitkomsten van de pilot `Bewonersparticipatie onderhoud openbaar groen' 2. bewonersparticipatie onderhoud openbaar groen ook in de overige kernen in de gemeente te faciliteren


4

3. in te stemmen met de aanpak voor het vervolg van het project 4. de raad te informeren door middel van de acieve informatievoorziening besluit: Conform advies.

O.21

Beheer

onderwerp: beslissing op bezwaar parkeerverbodszone advies: 1. het bezwaarschrift van Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) dhr. H.J. Boswijk, namens Echte Bakker Hekkelman ontvankelijk en ongegrond te verklaren 2. het bestreden besluit in stand te laten met een verbeterde motivering besluit: Conform advies. onderwerp: e 1 tussenrapportage 2011 (aangehouden 19.4.2011) advies: e 1. in te stemmen met de 1 tussenrapportage 2011 e 2. de 1 tussenrapportage 2011 aanbieden aan de raad 3. in te stemmen met bijgevoegd concept raadsvoorstel en concept raadsbesluit besluit: Conform advies.

O-22

OntwikkeLing

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 mei 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris