Gemeente Utrecht

2011 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
41 Vragen van de heer P.E.J. Werensteijn,
de heer P. Zwanenberg, de heer R.A. van Asperen
en de heer drs. C.A. Geldof
(ingekomen 28 maart 2011 en antwoorden verzonden door het college op 26 april)

Tijdens het werkbezoek van de raad aan de wijk Overvecht werden de raadsleden benaderd over de toegankelijkheid van het station Overvecht. Het station zou niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Voornaamste probleem zou zijn dat slecht aangegeven is waar de lift is. Daarnaast zou het voor mensen die slecht ter been of rolstoel gebonden zijn, moeilijk zijn om bij perron 3 te komen dit door een obstakel om fietsers te weren en in verband met de op- en aflopende vloer naar en van het perron. Derhalve willen Trots op Nederland, Groenlinks, D66 en de VVD het volgende van u weten:


1. Bent u bekend met het hierboven geschetste probleem?

Ja, wij zijn hiermee bekend. ProRail verbetert de toegankelijkheid van het station in 2011. Als onderdeel van het Implementatieplan 'Toegankelijkheid' plaatst ProRail nieuwe liften en wordt de verwijzing naar de liften verbeterd. Na plaatsing van de nieuwe liften zijn alle perrons met de lift bereikbaar. De hellingbanen waar u naar verwijst zijn na de komst van de lift overbodig en worden door ProRail zo veel mogelijk verwijderd. De werkzaamheden worden naar verwachting vanaf het 3e of 4e kwartaal van 2011 uitgevoerd.


2. Bent u bereid om dit probleem aan te kaarten bij de Nederlandse spoorwegen en met hun te kijken of en welke oplossing er op korte termijn mogelijk is met betrekking tot de toegankelijkheid van station Overvecht?

Ja. Wij hebben de door u aangedragen knelpunten aangekaart bij ProRail, met het verzoek om deze te betrekken bij de werkzaamheden die momenteel worden voorbereid.


3. Bent u bereid om op korte termijn te zorgen voor bebording welke aangeeft waar de lift naar het station is?

ProRail past de bebording aan in het kader van het bovengenoemd Implementatieplan 'Toegankelijkheid'.

---- --