Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opheldering over hygiëne in Rotterdamse verpleeghuizen

PvdA Rotterdam wil weten hoe het met de hygiëne gesteld is in de Rotterdamse verpleeg- en verzorgingshuizen.

Rotterdam, 26 april 2011 - PvdA-raadslid Fatima Talbi (Ouderenbeleid) heeft vragen gesteld aan het college naar aanleiding van een onderzoek dat de consumentenbond deed naar de toestand van de hygiëne in Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen. Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat de hygiëne in Nederlandse verpleeg- en verzorgingstehuizen niet goed op orde is. PvdA-raadslid Fatima Talbi wil weten hoe het met de hygiëne gesteld is in de Rotterdamse verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarom stelde zij vandaag vragen aan het stadsbestuur.

Uit het onderzoek blijkt dat er vaak geen protocollen zijn en dat er ook geen verplichte controle is. Het merendeel van de benaderde tehuizen wilde ook niet meewerken aan het consumentenbond onderzoek.

"Hygiënisch werken kan het risico op veelvoorkomende infecties in verpleeghuizen zoals urine- en luchtwegen, en wondinfecties voorkomen. Daarnaast is een schone en frisse leefomgeving belangrijk voor de kwaliteit van leven in het verpleeghuis," stelt Talbi. "Ik wil weten of het college met de PvdA eens is dat de hygiëne in de Rotterdamse verpleeghuizen belangrijk is en aandacht verdient en of het college de raad inzicht kan geven over hoe het met de hygiëne van de Rotterdamse verpleeghuizen is gesteld."

"Mocht het ook in Rotterdam slecht gesteld zijn met de hygiëne in de verpleeghuizen, wil ik dat het college actie onderneemt om dit te verbeteren," zegt Talbi. Einde bericht




Ingezonden persbericht