Gemeente Nijmegen

persbericht

26 april 2011

Waardering voor Waalsprong groeit

Bewoners van de Waalsprong zijn tevreden met hun woonomgeving. Vooral de bereikbaarheid en kindvriendelijkheid laten een betere score zien dan in voorgaande jaren. Het totaalcijfer is een 7,3. Bewoners hebben een voorkeur voor Waalsprong als naam voor het nieuwe stadsdeel. Dat blijkt uit het imago-onderzoek dat in opdracht van de GEM Waalsprong is uitgevoerd.

In 2004 en 2007 is de bekendheid en het imago van de Waalsprong onderzocht. In 2010 is daarnaar opnieuw onderzoek gedaan. De belangrijkste conclusie is dat de Waalsprong een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zowel de oude als de nieuwe bewoners zijn tevreden over het stadsdeel en geven het cijfer 7,3. In 2007 was dit 6,6.

De bekendheid van het stadsdeel Waalsprong als nieuwbouwwijk is toegenomen. Bewoners zijn over het algemeen positief over hun woonomgeving. Vooral de bereikbaarheid en kindvriendelijkheid worden hoger gewaardeerd dan in 2007. De Waalsprong onderscheidt zich als gezinswijk, kindvriendelijk, schoon en veilig. Andere pluspunten zijn in de beleving van bewoners de nabijheid van scholen, dichtbij het centrum van Nijmegen, ruime en gevarieerde woningen, goed bereikbaar, gezellige buurten, en de landelijke omgeving. De meerderheid van de bewoners voelt zich thuis (85%) en betrokken bij de wijk (66%). Het belangrijkste nadeel dat wordt ervaren is dat er nog weinig voorzieningen zijn, zoals winkels.

Uit het onderzoek blijkt een voorkeur voor de naam Waalsprong bij oude en nieuwe bewoners (47%) als zij het voor het kiezen hebben. Als tweede keus voor de naamgeving komen de dorpskernen Lent en Oosterhout naar voren (26%). De formeel geldende naam Nijmegen-Noord komt als voorkeur op de derde plaats(18%). Een ruime meerderheid vindt de naam Waalsprong passend bij het stadsdeel (85%).




Gemeente Nijmegen