Gemeente Beverwijk


Nieuw exploitatieplan Westelijk Beverwijk klaar

Het nieuwe exploitatieplan voor de toekomstige woonwijk Westelijk Beverwijk is klaar. Het is een ontwerpversie die vanaf medio volgende week zes weken ter inzage ligt. Tegen die tijd is het plan ook op deze website in te zien. Dit exploitatieplan vervangt het door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vernietigde plan.

Betrokkenen kunnen op het ontwerpplan reageren voordat de gemeente Beverwijk een definitief exploitatieplan maakt. Als de opmerkingen zijn verwerkt, wordt het plan aan de gemeenteraad aangeboden ter vaststelling. Betrokkenen worden hierover rechtstreeks geïnformeerd.

Bestemmingsplan in werking
Het ontwerp exploitatieplan hoort bij het bestemmingsplan Woonwijk Westelijk Beverwijk. Dit is onherroepelijk sinds februari 2011. Daardoor kan de ontwikkeling van het woongebied verder terwijl het exploitatieplan in procedure is. De gemeente Beverwijk maakt momenteel een ruimtelijke uitwerking van deelgebied Noord en streeft ernaar om nog dit jaar te starten met de uitgifte van de gronden voor woningbouw in dit plandeel.

Westelijk Beverwijk
In het gebied tussen de Zeestraat, Creutzberglaan en de Plesmanweg wil de gemeente ongeveer 225 woningen bouwen op ruime kavels in een omgeving met veel openbaar groen en water. In Westelijk Beverwijk kunnen particulieren bouwen op vrije kavels. Binnen bepaalde stedenbouwkundige randvoorwaarden kunnen kopers van deze kavels in eigen beheer een woning (laten) ontwerpen en bouwen.

Beverwijk, 26 april 2011