Persbericht

ALD Automotive introduceert testprogramma elektrisch vervoer Klanten en prospects kunnen kosteloos anderhalve week kennismaken met een elektrische auto

Hoofddorp, 26 april 2011 - De internationale leasemaatschappij ALD Automotive introduceert vandaag het testprogramma ALD e-Drive voor elektrisch vervoer. De leasemaatschappij gelooft in de toekomst van elektrisch vervoer en wil haar klanten daarom graag kennis laten maken met deze ontwikkeling. Met het testprogramma kunnen klanten en prospects kosteloos anderhalve week ervaring opdoen met een elektrische auto.

Een elektrische auto is het meest geschikt voor stedelijk vervoer of leaserijders die hun auto voor woon-werkverkeer inzetten. Om deze automobilisten een voorproefje te geven, beschikt ALD Automotive voor het testprogramma momenteel over een Nissan Leaf en een Mitsubishi i-MiEV. Deze twee elektrische auto's zijn onlangs officieel in gebruik genomen door wethouder John Nederstigt van de Gemeente Haarlemmermeer.

Bij deelname aan het testprogramma krijgt de automobilist uitleg en advies over de elektrische auto, een kabel voor het opladen van de auto en een oplaadpas. Met deze pas kan de auto bij de publieke oplaadpalen in Nederland worden opgeladen. De auto's beschikken tevens over een navigatiesysteem dat aangeeft waar de dichtstbijzijnde oplaadpunten zich bevinden. Na afloop vragen wij de deelnemers om mee te werken aan een evaluatie. Daarin worden verschillende facetten van het gebruik onderzocht, zoals het omgaan met de actieradius en het opladen.

"Het rijden met een elektrische auto vraagt om een gedragsverandering van de automobilist. Je moet vooraf meer nadenken over je mobiliteit. Daarom bieden wij onze klanten met ALD e-Drive de ideale gelegenheid om ervaring op te doen", zegt René de Jong, commercieel directeur bij ALD Automotive.