Ingezonden persbericht


26 april 2011

Vanavond 21:50 uur

Gewapende woningoverval Gewapende woningoverval Aanrijding met dodelijke afloop Verder in de uitzending:

Gewapende woningoverval

Op zondagavond 20 maart 2011 is een 57-jarige vrouw aan de Rijksstraatweg in het Zuid-Hollandse Nieuwenhoorn thuis een film aan het kijken. Tot 22.55 uur. Dan staat er ineens een man met een koksmes en een hamer in haar woonkamer. Hij slaat haar tegen het hoofd en knie. De vrouw begint te bloeden en moet de zijdeur openen voor een tweede dader. De vrouw wordt in de kelder gegooid en houdt zichzelf dood om erger te voorkomen. Met sieraden op zak verdwijnen de daders in de nacht.

Gewapende woningoverval

Maandagavond 15 november 2011 is een vrouw van 45 uit Lelystad op weg naar huis, niet wetende dat twee gewapende mannen haar opwachten. Ze overmeesteren de bewoonster en eisen geld. Ze krijgt tape over haar mond en moet mee naar boven. Daar worden ook haar stiefzoon en zijn neef overmeesterd. Eén van hen weet te vluchten, maar wordt buiten weer vastgepakt door de dader met het vuurwapen. Het lawaai alarmeert de buurman die buiten komt kijken en wordt vervolgens geslagen en gestoken. De daders rennen weg met slechts drie mobiele telefoons.

Aanrijding met dodelijke afloop

De 76-jarige Gerrit Kroes is een vitale man. Hij fietst nog graag, zo ook op woensdagmiddag 2 maart 2011. Dit liep echter fataal voor hem af. Hij vertrekt vanaf zijn huis in Oosterwolde en fietst in ieder geval naar 't Harde waar hij vermoedelijk wil oversteken, alleen komt er op dat moment een vrachtwagen aan. Hij wordt geschampt, verliest zijn evenwicht komt hard ten val op z'n hoofd en overlijdt in t ziekenhuis. De vrachtwagen rijdt door en de chauffeur wordt nog steeds gezocht.

Verder in de uitzending:

Onder meer: een gewapende overval op een Etos in Amsterdam en diefstal met geweld in Kerkdriel (alles onder voorbehoud van actualiteit).