Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 26 april 2011|



1. Garanties leningen bouwkosten zorgsector
Door de instelling van het waarborgfonds zorgsector is het garanderen van de leningen geen provinciale taak meer. In 2006 is het proces van de overdracht van provinciale garantiestellingen aan het waarborgfonds zorgsector in gang gezet. GS hebben kennis genomen van de afronding van het project. De instellingen die de garantiestelling van leningen nog niet hebben overgedragen aan het waarborgfonds zorgsector krijgen bericht dat zij geen beroep meer kunnen doen op de onkostenvergoeding die de provincie daarvoor beschikbaar stelt.

2. Water - en bodemkwaliteit
Gedeputeerde Staten hebben de Subsidieregeling aanpak water- en bodemkwaliteit vastgesteld. Er is 5 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van vervuilde waterbodems. De waterschappen kunnen tot eind 2012 beroep doen op de subsidieregeling om waterprojecten van provinciaal belang versneld uit te voeren.

3. Vragen over intensieve veehouderij
Gedeputeerde Staten geven antwoord op de vragen van mevrouw T. Klitsie en M. Lestrade-Brouwer van de D66 Statenfractie over onder andere de lopende bouwinitatieven van intensieve veehouderijen, de ontheffingen en welke ontwikkelkansen deze bedrijven hebben.

---- --