Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 26-4-2011

Delft: populaire bestemming tijdens het afgelopen Paasweekend

Tijdens het Paasweekend werd Delft goed bezocht door binnenlandse en buitenlandse bezoekers. Het Toeristen Informatie Punt ontving ruim 25% meer bezoekers dan de Pasen in 2010. Ook de hotels in Delft waren goed bezet en de beste Stadscamping van Europa, Delftse Hout, was vol geboekt. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) meldde gisteren al dat ruim één miljoen buitenlandse toeristen de Paasdagen in Nederland doorbrachten.

Het zomerse weer lokte velen toeristen naar Delft. "Er waren veel bezoekers uit de omliggende regio die met de fiets naar Delft kwamen. Ook buitenlandse bezoekers uit onze buurlanden waren weer in grote aantallen afgereisd naar onze prachtige stad. Vooral Duitsers, Belgen en Fransen waren in de stad", aldus Sanne Bakker van Delft Marketing. Dit mondde uit in een kwart meer bezoekers aan het Toeristen Informatie Punt vergeleken met Pasen 2010.

Volle hotels en terrassen
Ineke te Kronnie, medewerker van het Toeristen Informatie Punt meldt hier als aanvulling op dat veel hotels helemaal vol geboekt waren. "Zaterdagmiddag waren vooral eenpersoonskamers nog vrij. Ook de terrassen en terrasboten waren afgeladen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat."

Drukte bij Delftse attracties
Ook de attracties van Delft hebben het Paasweekend als zeer druk ervaren. De Nieuwe en Oude Kerk, Museum het Prinsenhof en het Vermeer Centrum Delft werden goed bezocht. Buitenlandse toeristen hadden ook veel belangstelling voor de Delfts Blauwe aardewerk fabrieken. Een rondvaart door de Delftse grachten met een Canalhopper of een boot van Rederij Brands was ook een populaire activiteit dit weekend.

Opening van het Keramiekfestival
Afgelopen zaterdag vond de opening van Brandpunt Terra plaats. Bij de opening waren ruim 600 honderd genodigden getuige van de opening van het keramiekfestival in de Oude Kerk door Minister Marja van Bijsterveldt. Het festival omvat vier tentoonstellingen in de Oude Kerk, Museum het Prinsenhof, Museum Paul Tetar van Elven en Galerie Terra Delft. Brandpunt Terra duurt tot en met 4 juni en is een festival met internationale allure.