Ingezonden persbericht


Media Markt lanceert het online 'Geef UW mening' platform

Voordat er een elektronicaproduct wordt gekocht, oriënteert men zich tegenwoordig eerst online. Vanaf nu kan dat ook bij Media Markt. Via 'Geef UW mening' kunnen kopers van Media Markt-producten nu hun ervaringen delen. Daarbij maken zij ook kans op het terugverdienen van de aankoopprijs in Media Markt-cadeaukaarten.

Veel elektronicaproducten worden vaak niet zomaar gekocht. De consument wil zeker weten dat de wasmachine, de televisie of de geavanceerde camera, het juiste product is voor de aankoop. Daarbij zijn informatie als specificaties, functies en prijzen niet altijd voldoende. Bij zulke beslissingen zou het prettig zijn om de mogelijkheid te hebben om meningen en ervaringen te lezen van andere consumenten die het product reeds in gebruik hebben.

Online

Wanneer de consument even online zoekt op producten waar twijfel tussen bestaat, dan is de nodige informatie meestal wel te vinden. Het probleem is echter de betrouwbaarheid. Komt het van de fabrikant, een online winkel of een vergelijkingssite? Dan is het niet duidelijk of de gegevens wel kloppen en of de voordelen zoals getoond wel echte voordelen zijn. Media Markt biedt de mogelijkheid om ervaringen delen met andere gebruikers, zodat gebruikers onderling voortaan direct online kunnen zien hoe een apparaat presteert. Daarmee is Media Markt de eerste retailer met een online platform waar gebruikers zelf hun mening kunnen geven, in de vorm van objectieve ervaringen van consumenten die het product ook echt in huis hebben. Er komen dus geen commerciële reviews van fabrikanten op te staan. Media Markt werkt bij 'Geef UW mening' samen met het erkende onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy, zodat de betrouwbaarheid gewaarborgd wordt.

Win uw aankoopbedrag terug

Om de klanten te stimuleren product reviews te schrijven, is Media Markt een grote actie begonnen. Iedereen die zijn mening geeft over een bij Media Markt aangeschaft product, maakt kans om het volledige aankoopbedrag terug te winnen, in de vorm van Media Markt cadeaukaarten. Daarbij maakt het niet uit of de aankoop is gedaan in de winkel of in de webshop. De consument kan maximaal het aankoopbedrag van één product winnen.

Bovendien worden de reviews gebruikt voor het bepalen van de nominaties van de MediaAwards 2011. Aanmelden kan via www.mediamarkt.nl/geef-uw-mening.

Over Media Markt

Media Markt is onder meer actief in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije. Media Markt heeft in deze landen meer dan 500 vestigingen, waaronder nu 28 in Nederland en 13 in België. In 2006 is ook de formule van de dochteronderneming van Media Markt, Saturn, gelanceerd in Nederland. Sinds de start in Nederland in 1999 is Media Markt uitgegroeid tot de grootste elektronicaketen en dé nummer 1 op het gebied van consumentenelektronica in Nederland. Ook de komende jaren zal Media Markt zich verder blijven uitbreiden in Nederland. Voor meer informatie, surf naar www.mediamarkt.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht