Gemeente Eindhoven

Koninklijke Onderscheiding voor Mario van Hamersveld

Tijdens de raadsvergadering van 26 april a.s. neemt Mario van Hamersveld, voorzitter van de rekenkamercommissie, afscheid. Bij deze gelegenheid ontvangt hij een Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit handen van burgemeester Rob van Gijzel.

Over Mario van Hamersveld (1943)

Mario is acht jaar lang de externe voorzitter van de rekenkamercommissie geweest. Talloze onderzoeken zijn onder zijn bezielende leiding tot stand gekomen. Zo heeft hij onder meer onderzoek gedaan naar de procesgang van het Parktheater, de verkoop van het NRE, de effectiviteit van het welzijnsbeleid en onlangs het onderzoek naar Strijp- S. In zijn functioneren als voorzitter kwamen meerdere kanten van hem samen. In zijn jonge jaren was Mario bestuurslid van de toenmalige PPR (Politieke Partij Radicalen) en de Progressieve Kombinatie. Dit resulteerde later in een raadslidmaatschap voor dezelfde partij.

In dezelfde jaren (jaren '70 en '80) was Mario actief als bestuurslid voor de Effenaar en de Kunststichting Eindhoven.Als bestuurslid was hij ook actief voor Plaza Futura, de Stichting Bomanshof en voor de stichting Hulp aan Drugsgebruikers.

Onlangs trad Mario toe tot de raad van Toezicht van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven.

Beroepsmatig heeft Van Hamersveld diverse strategische functies op het gebied van martktonderzoek bij Philips bekleed. Als marktonderzoeker heeft hij wereldwijd initiatieven ontplooid en partijen samengebracht voor de ontwikkeling van dit vak. Dit deed hij voor MOA (de MartktOnderzoekAssociatie) en voor ESOMAR (The European Society for Opinion And Marketresearch).

Binnen de beroepsorganisatie voor marktonderzoekers is Mario nog steeds actief.