Gemeente Hellevoetsluis


Discotheek langs de N57: geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu

In november 2010 heeft het college van burgmeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis het definitieve stedenbouwkundig plan voor een uitgaansgelegenheid langs de N57 (bij de Zwartedijk) vastgesteld. Het plan bevat naast een discotheek die landschappelijk wordt ingepast, ook onder andere een wegrestaurant. Om het plan mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. De voorbereidingen daartoe zijn gestart. Voordat het bestemmingsplan echter in procedure kan worden gebracht moet eerst bepaald worden of het doorlopen een m.e.r.-procedure (milieueffectrapportage) noodzakelijk is. In verband hiermee heeft de initiatiefnemer, de Kramer Groep, moeten onderzoeken wat de effecten van het uitgaanscentrum zijn op het milieu. De onderzoeksresultaten zijn in een zogenaamde `aanmeldingsnotitie' (m.e.r.-beoordeling) gemotiveerd uiteengezet. De conclusie is dat de voorgestelde uitgaansgelegenheid geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben en dat daardoor geen m.e.r.-procedure hoeft te worden doorlopen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de aanmeldingsnotitie en stelt de gemeenteraad voor om deze notitie vast te stellen.

Als de gemeenteraad instemt met de aanmeldingsnotitie en de daarin opgenomen conclusie, dan start de procedure voor het (voorontwerp) bestemmingsplan. De aanmeldingsnotitie zal integraal deel gaan uitmaken van het (voorontwerp) bestemmingsplan. Op het voorontwerp bestemmingsplan zal inspraak worden verleend.

Uiteraard wordt over het besluit van de gemeenteraad en het voorontwerp bestemmingsplan te zijner tijd nader gecommuniceerd via onder andere de gemeentepagina in Groot Hellevoet en de website van de gemeente.

04/26/2011