Gemeente Gennep


Persberichten

Naschoolse activiteiten in de gemeente Gennep
Na de meivakantie starten diverse naschoolse activiteiten in Gennep, Ottersum en Ven-Zelderheide. Na de zomervakantie volgen ook Heijen en Milsbeek. Het aanbieden van naschoolse activiteiten op het vlak van kunst, cultuur en sport is opgenomen in het coalitieakkoord van de gemeente Gennep. De activiteiten bieden leerlingen van basisscholen de kans om zich breder te ontwikkelen.

De naschoolse activiteiten zoals judo, zumba en knutselen starten na de meivakantie. Eind april worden folders bij alle basisscholen in de gemeente Gennep uitgereikt met het programma. Ook is er voor ouders en kinderen de website www.doejemee.nu met meer informatie. Het programma bevat een breed aanbod van binnen- en buitenactiviteiten op meerdere locaties voor diverse leeftijdsgroepen. Kinderen kunnen gemakkelijk aan verschillende activiteiten deelnemen en zo hun interesses en talenten leren kennen. Ook bieden de naschoolse activiteiten kinderen de kans om hun sociale vaardigheden te vergroten en elkaar buiten schooltijd te ontmoeten.

Samenwerking
De gemeenten Gennep en Mook en Middelaar en onderwijsinstellingen Stichting Openbaar Onderwijs Invitare en stichting Katholiek Onderwijs Maas en Niers, Kinderopvangorganisatie Spring en KION peuterspeelzaalwerk werken samen in het aanbieden van de naschoolse activiteiten.

Brede scholen
De activiteiten zijn tot stand gekomen door inspanningen van de stuurgroep voor de ontwikkeling van brede scholen, die de gemeenteraad van Gennep begin 2010 heeft ingesteld. Brede scholen zijn scholen waarbij onderwijs wordt gecombineerd met bijvoorbeeld cultuur, sport, opvang, zorg en welzijn. Het kabinet streeft naar zoveel mogelijk brede scholen in Nederland, omdat dit kinderen een stimulerende leeromgeving biedt.