Uitgeverij Bert Bakker

Marian Donner op 27 april in VPRO De Avonden

Donner - Lily Op woensdag 27 april zal Marian Donner te gast zijn in VPRO De Avonden. Zij zal spreken over haar roman Lily, die dit jaar bij Uitgeverij Prometheus verscheen. De Avonden is te beluisteren tussen 21.00 uur en 23.00 uur op radio 6.

Over Lily:

Lily verkoopt haar lichaam en dat doet ze met veel plezier. Door haar omvang ligt ze goed in de markt: 90 kilo pure levenslust, niet dik maar groots! Lily is overal voor in, neemt alles in zich op, bruist als het leven zelf. Ze heeft een klant die haar wil zien eten, een klant die wil dat ze hem vertrapt, een klant die gelooft dat ze de Ware is. Voor ieder van hen is Lily's lichaam een product dat de leegte vult.

De rebelse Jasmin probeert Lily te laten inzien dat de wereld om meer draait dan alleen economie. Ze wil dat Lily zich aan iets verbindt en dat ze samen ten strijde trekken tegen de ambitieuze wethouder die hun seksclub wil sluiten, maar Lily gelooft niet in Jasmins grote woorden en theorieën. Lily leeft op haar gevoel en in maximale vrijheid - zelfs als dat tot de uiterste consequentie leidt.

Gesitueerd aan het begin van de 21ste eeuw is Lily een duister verhaal over een gulzig en losbandig meisje dat zich heeft aangepast aan een grenzeloze wereld waarin ons lichaam het laatste houvast vormt.

`Aan mijn lichaam kun je zien dat ik geen grenzen heb. Dus vertel me nu maar eens wat je met al die vrijheid gaat doen.'

Eerder schreef Marian Donner 08.30 uur: Opstand. De afgelopen jaren was ze vooral werkzaam in het nachtleven.