Gemeente Ede

maandag, 18 april 2011

Presentatie route Trailwalker 2011

Zaterdag 16 april begon gezond en actief voor de gemeente Ede: tijdens een ontbijt in hotel en congrescentrum de Reehorst opende wethouder Simon van de Pol de nieuwe Trailwalkerroute, door een gezonde cake aan te snijden met een afbeelding van de route voor de Trailwalker 2011, samen met deelnemers aan het eerste trainingsweekend van Oxfam Novib Trailwalker. Dit jaar loopt de route van 100 kilometer voor het eerst volledig over Edes grondgebied.

Naast deelnemers aan de Trailwalker waren ook eigenaren van de grond waar de route over loopt aanwezig en natuurlijk medewerkers van Oxfam Novib. Het ontbijt werd aangeboden door De Reehorst en de gemeente Ede. Na het openen van de route, startten de deelnemers het trainingsweekend met een pittige wandeling, onder leiding van wandeltrainster Connie Raijmakers.

De route

De route van de Trailwalker is 100 kilometer lang en loopt door de prachtige natuur op onder andere de Ginkelse en Edesche Hei en door het Nationale Park De Hoge Veluwe. Er is dit jaar ook gebruik gemaakt van klompenpaden, onverharde paden in het agrarisch cultuurlandschap (www.klompenpaden.nl). De route is tot stand gekomen met dank aan de actieve en enthousiaste medewerking van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap, Defensie en Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Trailwalker

Op 25 en 26 juni 2011 organiseert Oxfam Novib voor de derde keer in Nederland de Oxfam Novib Trailwalker. Net als de vorige jaren is de start en finish op landgoed Hoekelum in Ede. De Trailwalker is een sponsorloop, waarbij teams van vier personen 100 kilometer wandelen in 30 uur. Zij halen hiermee geld op voor onderwijsprojecten van Oxfam Novib, onder andere in Myanmar. Vanuit de gemeente Ede lopen vier teams mee. Citymarketing Ede is trots op dit groene, gezonde en actieve evenement en is daarom ook sponsor. Meer informatie over de Trailwalker: www.trailwalker.nl.