Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Nieuw microklimaat met Pro Dromi âEasy Baby Climateâ

27 apr 2011

Er is een nieuw product geboren in het Pro Dromi Kraamhok â Easy Baby Climate. Het bovenste gedeelte van de tussenwand tussen twee kraamhokken is kantelbaar. Door deze beweegbare wand kan in een plankomdraai een knuffelzone met dakje voor net geboren biggen worden gecreëerd over de hele lengte van het hok. Dit uiteraard zonder in het kraamhok te stappen. Doordat de warmte van de verwarmde tussenwand opgevangen wordt door het kantelbare dak, wordt er voor het big eenvoudig maar effectief een micro klimaat gecreëerd. In de variant waarbij het draaibare dakje verwarmd is, is geen biggenlamp meer nodig.

Zodra de beweegbare wand wordt terugzet in oude positie is deze te reinigen als een gewone kunststof omwanding.

Met Easy Baby Climate van Pro Dromi zorgt u ervoor dat u uw biggen in de eerste levensdagen in een plankomdraai extra warmte kunt geven.

Pro Dromi Easy Baby Climate is een product voortgekomen uit het onderzoek^1 van Varkens Innovatie Centrum Sterksel en Vereijken Stalinrichting.

^1dit onderzoek is mede gefinancierd door Innovatie Varkensvleesketen, Vereijken Hooijer BV, Verbakel BV en Leenders Roosters BV.

Contact
Voor meer informatie over het onderzoek:
A. Hoofs, VIC Sterksel
Tel. 0320 - 293 357

Voor meer technische informatie:
B. Hooijer, Vereijken Stalinrichting
Tel. 0492 - 450 733