Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Unieke samenwerking detaillisten met GroentenFruit Bureau

26/04/2011

De detailhandel voor groenten en fruit en GroentenFruit Bureau zijn een uniek samenwerkingsverband aangegaan voor het project Werkfruit. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), AGF Detailhandel Nederland (ADN) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) hebben een overeenkomst gesloten die het mogelijk maakt voor alle agf-detaillisten om officieel Werkfruitleverancier te worden.

Hiermee participeren de detaillisten in de vernieuwde landelijke Werkfruitcampagne. De campagne werkfruit heeft als doel groenten en fruit op het werk beschikbaar te maken en gaat van start tijdens de `Week van het Werkfruit', van 23 tot en met 27 mei aanstaande.

Agf-detaillisten die zich aanmelden krijgen een licentie en mogen zich gedurende drie jaar officieel Werkfruitleverancier noemen en in die hoedanigheid Werkfruit gaan aanbieden bij bedrijven. Zij krijgen bovendien de beschikking over het logo en de campagnemiddelen en worden als leverancier opgenomen op de websitewww.2x2.nl/werkfruit.

Aanmelden
Binnenkort ontvangen detaillisten en andere werkfruitleveranciers persoonlijk bericht. GeĂŻnteresseerde detaillisten kunnen zich aanmelden via ADN, Mark Heemskerk, m.heemskerk@agfdetailhandel.nl. Agf-detaillisten die in het verleden deel hebben genomen aan de Werkfruitcampagne moeten zich opnieuw aanmelden om in aanmerking te komen. Ook overige werkfruitleveranciers dienen zich opnieuw aan te melden. Zij kunnen contact opnemen met Groentenfruit Bureau, Silvia van den Aardweg, s.vandenaardweg@groentenfruitbureau.nl.

Koppeling met 2x2
Werkfruit is een goed voorbeeld van een gezonde snack buitenshuis en past daarom perfect binnen de generieke 2x2 campagne `2x2 ik doe mee'. Deze crossmediale promotiecampagne is op 2 april 2011 van start gegaan en loopt de komende 3 jaar. Het concept Werkfruit wordt daarom gekoppeld aan 2x2, zodat de campagnes elkaar versterken.

Werkfruit draagt bij aan het bevorderen van de consumptie van 2 ons groenten en 2 keer fruit per persoon per dag.