Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 27-04-2011

Ernstig gewonde man aangetroffen

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een beroving, waarna een man ernstig mishandeld werd aangetroffen.

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april werd door een getuige een bewusteloze man in de omgeving van de Voordorpsedijk aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en trof een

22-jarige man uit Culemborg aan met ernstig hoofdletsel. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vanaf het stationsgebied in Utrecht een lift met een auto kreeg. Het vermoeden bestaat dat de personen die het slachtoffer een lift hebben gegeven, hem beroofd en mishandeld hebben.

De politie is op zoek naar getuige(n) die gezien hebben dat de man werd opgepikt in de omgeving van het stationsgebied en later in de omgeving van de Voordorpsedijk werd achtergelaten. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Aanrijding letsel

DE MEERN Dinsdagmiddag vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Een bestuurster raakte gewond.

Omstreeks 13.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op het Landzigt. Ter plaatse troffen agenten twee autos op de kruising van de Naamrijk met het Landzigt aan. De bestuurster van één van de autos was een 32-jarige vrouw uit Woerden. De vrouw zat bekneld en werd door de brandweer uit haar auto gehaald. Zij werd met nekklachten en letsel aan haar gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto, een 19-jarige man uit Benschop, bleef ongedeerd. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man vermoedelijk geen voorrang heeft verleend aan de vrouw.

Oplichting
UTRECHT Op dinsdagmiddag werd een vrouw aangehouden, op verdenking van oplichting.

Omstreeks 13.05 uur kreeg de politie een melding dat beveiligers van een winkel achter een vrouw met een dubieuze creditcard aan zaten. Agenten gingen ter plaatse en troffen het drietal aan op het Janskerkhof. Daar bleek dat de vrouw in de winkel wilde betalen met de creditcard, maar dit lukte niet. De medewerkster van de winkel vertrouwde het niet en schakelde de beveiliging in. Zij gingen achter de vrouw aan en zagen dat zij haar pasjes weggooide. De 21-jarige vrouw uit Londen werd aangehouden. Zij werd meegenomen naar het bureau ter zake oplichting. De vrouw is in verzekering gesteld en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heling
UTRECHT - Op dinsdagochtend hield de politie een jongen aan op verdenking van heling van een motorscooter.

Omstreeks 11.10 uur zag de politie over de Kanaalweg een jongen op een motorscooter rijden. Hij viel op omdat hij zonder helm reed. De agenten controleerden de jongen en het kenteken van de motorscooter bleek vals. Ook was de jongen niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden op verdenking van heling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.