Gemeente Heeze-Leende


`'t Perron' nieuwe naam van het dorpshuis Heeze

Op donderdag 21 april heeft de gemeenschap van Heeze het hoogste punt gevierd van het nieuwe dorpshuis in Heeze. Tijdens de bijeenkomst werd de naam van dit mooie in aanbouw zijnde dorpshuis bekend gemaakt. Gekozen is voor `'t Perron'. In de ruwbouw waren zo'n 150 mensen aanwezig. Onder het toeziend oog van de vele bezoekers onthulden burgemeester Paul Verhoeven, wethouder Wilma van der Rijt, directeur woCom Kees Strik, voorzitter van de stichting dorpshuis Heeze Ben Pollman, architect Jo Versleeuwen en winnares Annemieke van Lierop de nieuwe naam.

Het nieuw te bouwen dorpshuis aan de Schoolstraat in Heeze krijgt steeds meer zijn definitieve vorm. Op 21 april is het hoogste punt gevierd. De vlag hangt in de top. Deze mijlpaal ging gepaard met het aanbieden van het traditionele "pannenbier" aan de bouwvakkers.

Na de welkomstwoorden van Wilma van der Rijt en de toelichtende woorden van Kees Strik van woningcorporatie woCom, verwoordde de voorzitter van stichting dorpshuis Heeze, Ben Pollman, de activiteiten van de stichting om het dorpshuis in september gebruiksklaar te hebben. Daarbij krijgt de stichting ondersteuning van de onlangs aangestelde beheerder: Jan van Stratum en de assistent beheerder Albert van Rut. Deze ondersteuning is onontbeerlijk om naast het inplannen van alle huurders en activiteiten ook de aankleding van het gebouw op tijd in orde te krijgen. Bij dit laatste valt o.a. te denken aan de aanschaf van meubels, gordijnen, het ontwerpen en inrichten van de bar. Kortom er is nog genoeg werk aan de winkel. Maar één ding is zeker: Heeze krijgt een magnifiek dorpshuis.

Onthulling

Door het doek te verwijderen en met confetti te schieten, onthulden Wilma van der Rijt, Ben Pollman, Kees Strik, burgemeester Paul Verhoeven, architect Jo Versleeuwen en Annemieke van Lierop samen de nieuwe naam `'t Perron'. Totaal zijn er ruim 300 namen ingezonden. Deze naam is gekozen omdat een perron ('t Perron) een ontmoetingsplaats is, niet alleen op 't Perron, maar ook onderweg kom je mensen tegen en die ontmoetingen lopen vaak uit tot leuke contacten. Een perron ('t Perron) heeft iets dynamisch in zich, iets verwachtingsvols, iets spannends. Het zal niemand ontgaan zijn dat het nieuwe dorpshuis vlak bij het spoor ligt, dus de naamskeuze is ook in harmonie met de omgeving. Bovendien is de naam kort, krachtig en origineel, aldus Ben Pollman. De winnaars Peter en Annemieke van Lierop ontvingen een geldprijs van EUR 250,--, gesponsord door Versleeuwen Ontwerpers en Bouwadviseurs BV. Onder de aanwezigen waren toekomstige gebruikers, omwonenden en andere geïnteresseerde Heezenaren.

Huren van ruimten

Verenigingen, groeperingen die ook graag structureel gebruik willen maken van het nieuwe dorpshuis worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met het bestuur. Op de website www.dorpshuisheeze.nl staan adresgegevens. Daarnaast is het ook de bedoeling dat er mogelijkheden zijn om ruimtes incidenteel te huren. Door gebruik te maken van flexibele wanden zijn bepaalde ruimtes multifunctioneel inzetbaar waardoor er flexibel ingesprongen kan worden op de wensen van de huurder.