Hogeschool Windesheim

âWindesheim, SallandElectronics en Salland Engineering hebben het X750 prototype chip opgeleverdâ

Persbericht, 27 april 2011

Salland Engineering, Christelijke Hogeschool Windesheim en SallandElectronics hebben het EFRO/GO subsidie project afgerond en een prototype X750 opgeleverd. Hiermee wordt het mogelijk om 640 of meer chips parallel te kunnen testen met dezelfde testmachine. De X750 is hiermee de eerste van een volgende generatie testapparatuur waarmee nog efficiënter, nauwkeuriger en goedkoper chips kunnen worden getest.

De X750 is dmv het EFRO subsidie traject mogelijk gemaakt en past in het innovatiebeleid van de overheid. Het prototype wordt in het tweede kwartaal van 2011 gepresenteerd aan potentiele klanten waaronder in Duitsland. Salland Engineering zal nu de verdere samenwerking met een klant zoeken om een âprove of conceptâ te realiseren gebaseerd op een chip (smart card / micro controller) welke bij de klant wordt geproduceerd en getest.

Het âprove of conceptâ bestaat uit het integreren van de X750 in de productie omgeving van de klant en het ontwikkelen van een test applicatie Met dit samenwerkingsverband is een bijdrage aan de regio geleverd tav toekomstig goed gekwalificeerd personeel door de directe relatie tussen de hedendaagse praktijk en de theorie. Daarnaast is een behoorlijke âboostâ geleverd mbt innovatie in de regio.