Gemeente Schagen

Werk Tanja Nijholt en Trudy van der Maden in gemeentehuis

Tot en met 23 juni zijn het werk van Tanja Nijholt en de verzamelobjecten van Trudy van der Maden te zien in het gemeentehuis. U kunt de expositie zien tijdens openingstijden van 08.00 tot 16.30 uur. De vitrines in de centrale hal zijn vrij toegankelijk; de expositieruimte met de schilderijen in het kantoorgedeelte van het gemeentehuis niet meer. Als u zich bij de receptie meldt, krijgt u een bezoekerspas waarmee u ook dit deel van de expositie kunt bekijken.

Tanja Nijholt, afkomstig uit Den Helder, is autodidact kunstenaar en maakt voornamelijk abstract werk in zwart/wit. Ze vindt het een uitdaging om met dezelfde vormen nieuwe variaties te maken, zodat het er toch steeds weer anders uitziet. Door langere tijd naar haar kunstwerken te kijken ziet men steeds iets anders. Iedereen is vrij om een eigen beeld te vormen van het werk. Naast het abstracte werk maakt Tanja Nijholt mode-illustraties met een vleugje humor. Tijdens deze expositie is ook nieuw werk te bezichtigen, namelijk zilveren schilderijen waar een model is uitgeprikt. Voor diegenen die van kleur houden zijn er een aantal dierenprints in abstracte vormen te zien. Soms is het één dier, een andere keer meerdere dieren in één afbeelding. De kunstenares wenst u veel plezier tijdens het bekijken van haar werk.Â

In de vitrines toont Trudy van der Maden nog een extra periode prachtige ebbenhouten beelden en diverse objecten uit Indonesië. Veel voorwerpen stammen nog uit de vijftiger jaren, maar ook zijn er ânieuweâ Balinese houtsnijwerken te zien. In maart en april was deze verzameling al te bewonderen, maar door omstandigheden ook nog tijdens de komende twee maanden.