Politie Groningen

Woensdag 27 april 2011

Provincie Groningen, 27-04-2011

Tweetal aangehouden voor diefstal buitenboordmotor

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht aan het Zuiderpark in Groningen twee mannen aangehouden voor de diefstal van een buitenboordmotor. Agenten zagen het tweetal uit Groningen (36) en Eelde (42) met een auto langs de kant van de weg staan en vroegen wat er aan de hand was. Toen een van de politiemensen in de auto keek, zag hij een natte buitenboordmotor liggen. Ook de waterkant was nat. Van een bootje dat in het water lag, ontbrak de buitenboordmotor. Het duo is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij ontmanteld

WESTERLEE De politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in een schuur aan het Middenpad in Westerlee. Er werden in totaal 1325 hennepplanten weggehaald en vernietigd. Ook werd kweekapparatuur in beslag genomen. De elektriciteit is illegaal afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Diverse verkeerscontroles

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond op diverse plaatsen in de stad Groningen verkeerscontroles gehouden. Er werden 766 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders waren onder invloed van alcohol. Het alcoholpromillage varieerde van 0,4 tot 1,6. Een van de overtreders was een 15-jarig meisje op een bromfiets. Zij kreeg naast een proces-verbaal voor rijden onder invloed ook een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Bij diverse verkeerslichtcontroles werden 29 personen bekeurd. Bij de controles werden twee personen betrapt op het niet handsfree bellen. Een andere bestuurder bleek openstaande boetes te hebben en moest nog DNA afstaan. Deze man is meegenomen naar het politiebureau.

Vrachtwagencombinatie te zwaar

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in Eenrum een
vrachtwagencombinatie langs de kant gezet omdat deze te zwaar beladen was. De combinatie bleek na weging bijna 14 procent te zwaar. Tegen de 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uithuizermeeden is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

WESTERLEE Dinsdagmiddag raakten bij een aanrijding op de kruising van de Emergoweg met de D.H. Vinkersweg drie personen gewond. Een 25-jarige automobiliste uit Meeden die over de D.H. Vinkenweg reed, verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een over de Emergoweg rijdende 63-jarige autobestuurder uit Scheemda. Een aanrijding was het gevolg waarbij behalve de bestuurders ook de 57-jarige vrouw uit Scheemda als passagier gewond raakte. Het trio werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.