Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 27-04-2011

Motorrijder te hard

BREUKELEN Een motorrijder raakte in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 april zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 01.45 uur surveilleerde een motoragent op de Rijksweg A2. Daar zag hij dat een motorrijder zich niets aantrok van de maximumsnelheid van 100 km/u. De motoragent klokte de motor ter hoogte van Breukelen op een snelheid van 159 km/u. De motorrijder, een 26-jarige man uit Amsterdam, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij wilde geen verklaring afleggen waarom hij zo hard reed.

Inbraak bij winkel

MAARSSEN In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 april braken vier verdachten in een winkel in. Zij gingen er op twee scooters vandoor. Eén van de verdachten werd aangehouden.

Rond 03.05 uur kreeg de politie een 1-1-2 melding over een inbraak bij een winkel in Zwanenkamp. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Een motoragent zag twee van de verdachten op een scooter vluchten. Hij zette de achtervolging in, die leidde met hoge snelheden naar de geluidswal in aanleg bij de Rijksweg A2. Daar kon de scooter niet verder. De bijrijder sprong van de scooter en de bestuurder keerde en gaf weer volgas. De bijrijder, een 18-jarige jongeman uit Maarssen, verstopte zich bij enkele struiken, maar werd vervolgens door de motoragent aangehouden. Bij de achtervolging hadden de verdachten inbrekersgereedschap en een slof sigaretten weggegooid. Deze werden in beslag genomen.

Bij verder onderzoek in de omgeving, werden de andere drie verdachten niet meer aangetroffen. Bij de winkel bleek inderdaad te zijn ingebroken. De verdachten waren kennelijk vroegtijdig door de komst van de politie gestoord en hadden hun buit, veel rookwaar, grotendeels achtergelaten. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en de ontkomen verdachten voort. Aan getuigen die de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.