Gemeente Maassluis

Nationale Sport Week bracht veel Maassluizers in beweging

Nationale-Sport-Week

Zo'n 21 verschillende Maassluise sportverenigingen zetten tijdens de Nationale Sport Week van 16 tot en met 23 april 2011 hun deuren open. Veel (aspirant) sporters kwamen vervolgens in beweging en pakten hun kans voor een gratis kennismakingsles van hun sport naar keuze. Met de tekst `Ik sport. Jij ook?' werden zij uitgedaagd om een sport uit te proberen. Maar ook de sportverenigingen zelf probeerden inwoners te bereiken voor hun sportactiviteiten tijdens deze landelijke sportweek. De beste promotie hiervan werd door de gemeente Maassluis beloond met een prijs van 250 euro. Onderwatersportvereniging Delphis was de terechte winnaar door de inzet van ook social media voor de gratis proefles snorkelen, duiken met perslucht of onder water hockey.

Het doel van deze landelijke sportweek is het promoten van sport en bewegen. Dit jaar ging er extra aandacht uit naar de doelgroep 35 tot 45 jarigen, omdat blijkt dat vooral deze leeftijdsgroep stopt met georganiseerd sporten en daardoor minder of te weinig beweegt. De meeste deelnemende verenigingen schonken met hun activiteit extra aandacht aan deze doelgroep, maar Onderwatersportvereniging Delphis sprong er qua promotie van hun activiteiten met kop en schouders boven uit. O.S.V. Delphis zette naast hun website onder andere ook Hyves in als medium om deze doelgroep te bereiken. Deze manier van promotie loonde de moeite, want er was veel interesse voor hun activiteiten. Door de bijzondere manier van promotie en de leuke activiteiten in deze Nationale Sport Week 2011, ontvangt O.S.V. Delphis van de gemeente Maassluis een geldbedrag van 250 euro.

De gemeente Maassluis bedankt alle deelnemende verenigingen voor hun deelname aan de Nationale Sport Week 2011 en ziet uit naar een minimale evenaring van het aantal inschrijvingen van verenigingen en sportende Maassluizers in 2012.

Meer informatie over sporten en bewegen in Maassluis staat vermeld op de website van het Sportservicepunt van de gemeente Maassluis: sportservicepunt@maasluis.nl.