Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 27-04-2011

Politie ruimt drie hennepkwekerijen in Tilburg

TILBURG: Er zijn in Tilburg dinsdag drie hennepkwekerijen geruimd. De politie kwam de plantages mede op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

In een woning aan de Academielaan werd op de eerste verdieping een in bedrijf zijnde kwekerij ontdekt. Hier werd de kweekinrichting en de planten ( 330 stuks) in beslag genomen en aan het einde van de dag vernietigd.

In een woning aan de Jan van Gestelstraat werd op de slaapkamer en op zolder kwekerijen aangetroffen. Hier werden in totaal 420 hennepplanten in beslag genomen evenals de kweekinrichting. Ook deze werden
vernietigd. Ter plaatse bleek er ook met de stroom te zijn gefraudeerd. De beide bewoners werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tenslotte werd in een woning aan de Prof.Kernkampstraat een kwekerij aangetroffen met daarin 115 hennepplanten. Ook hier bleek er fraude met het elektriciteitsnetwerk te zijn gepleegd. Planten en kwekerij in beslaggenomen en vernietigd.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in veel gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt. Bij het ontrollen van de
wietplantages wordt vooraf gekeken naar de binnengekomen tips, die bij de politie en Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) zijn binnen gekomen. Deze informatie wordt gecombineerd met eigen recherche onderzoek, informatie van de partners zoals Essent en woningcoöperaties en andere waarnemingen zoals stankoverlast, extreem stroomverbruik en
warmtemetingen. Een combinatie van genoemde factoren leidt veelal tot een onderzoek in de woning, schuur, loods of bedrijfspand.

Snelheidscontrole in Tilburg

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag op de Burgemeester Letschertweg een snelheidscontrole gehouden. de snelheid van 2560 passanten werd gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 124 km / uur, terwijl 80 km / uur is toegestaan.

Tilburgers (20 en 22) in parkeergarage betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht rond 04.45 uur twee Tilburgers (20 en 22 jaar) betrapt die onder invloed hun auto bestuurden, terwijl zij de Tivoli parkeergarage uit wilden rijden. Agenten waren ter plaatse gegaan omdat de beveiligingsdienst problemen had met enkele
recalcitrante stappers die de garage wilden verlaten, zonder te betalen. Twee automobilisten bleken onder invloed van alcohol te zijn. In beide gevallen ging het om beginnend bestuurders. Een van hen beging daarbij de fout door na zijn vrijlating opnieuw in de auto te stappen en te gaan rijden. Een van de behandelende agenten, die op weg was naar huis na zijn nachtdienst, zag hem echter rijden, waarna hij opnieuw werd aangehouden.

Een 22-jarige Tilburger blies maar liefst 685 ugl, terwijl dat als beginnend bestuurder slechts 88 ugl mag zijn. Het rijbewijs, afgegeven in 2007, is ingevorderd. Hij vertelde de agenten dat hij zes glazen bier en vijf flesjes Flugel had gedronken. Hij wilde alleen de auto uit de parkeergarage rijden. Daarna zou de BOB het overnemen. De politie was naar de parkeergarage gekomen omdat er heibel bij de slagnomen was ontstaan.

Een 20-jarige Tilburger blies 510 ugl, terwijl hij aangaf slechts drie glazen bier gedronken te hebben. Hij werd omstreeks 07.25 uur op de Ringbaan Zuid nog een keer aangehouden omdat hij ondanks een rijverbod en het innemen van zijn rijbewijs toch weer in zijn auto was gaan rijden. Nu blies hij 300 ugl.

De eerste blaastest was om 05.10 uur toen blies hij 510 ugl, de 2e blaastest was om 07.45 uur toen blies hij 300 ugl.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die nog geen vijf jaar een rijbewijs heeft. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Vonnisklant doet alsof hij tuinman is

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag op de Reeshofdijk een 41-jarige Tilburger aangehouden omdat hij gesignaleerd stond in het
opsporingsregister. Hij was in Amsterdam veroordeeld tot 39 dagen gevangenisstraf vanwege een vernieling. De vonnisklant, een zwerver, probeerde de bikers te misleiden door te doen alsof hij met schop en kruiwagen aan het werk was.

De arrestatie volgde na een melding dat enkele kinderen achterna waren gezeten door een man die een pistool bij zou hebben. Hij was een bosgebied in gerend. Twee bikers stelden een onderzoek in en zagen dat er een man op een terrein aan het werk leek te zijn. Hij had een kruiwagen en een schop bij zich. De kinderen die de melding hadden gedaan gaven aan, dat die man hen achterna had gezeten. Hij werd daarop gefouilleerd, er werd geen wapen aangetroffen. Bij navraag via de Meldkamer bleek dat de man nog gezocht werd, hierop is hij aangehouden. Er wenste verder niemand aangifte te doen. De man is ingesloten in het cellencomplex.

Nog een vonnisklant

TILBURG: Dinsdagavond werd op de Jan Heijnstraat nog een vonnisklant aangehouden. Een 51-jarige Tilburger veroorzaakte overlast. Hij wilde rond 22.40 uur het winkelcentrum binnen en schopte diverse keren tegen een deur. Bij navraag bleek er nog 4 boetes voor een totaal van 675 euro te hebben open staan. Ook hij werd ingesloten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-04-2011 11:04 | © Regio Midden en West Brabant |