Gemeente Voerendaal


\ 27/4/2011 - Programma Koninginnedag Kunrade-Voerendaal In de vroege ochtend vindt de traditionele reveille plaats door de drumband van de koninklijke Schutterij St. Sebastianus en de drumband van harmonie St. David. Inwoners van Kunrade en Voerendaal worden door trommelgeroffel en klaroengeschal gewekt.

Om 10.00 uur worden in Koninginnedag-stijl versierde fietsen gekeurd. Kinderen die hieraan willen deelnemen dienen thuis hun fiets te versieren en vanaf 10.00 uur zich te melden bij de juryleden op de parkeerplaats van de Joffer. Aansluitend vertrekt om 11.00 uur een korte optocht met de versierde fietsen. Alle deelnemers ontvangen een attentie van het Oranje Comité.

Tussen 11.00 en 17.30 uur staan de volgende gratis attrakties op het programma:
Speeleiland schmincken paardentram Springkussen. Daarnaast vindt u op het terrein nog een ijskraam, snoepkraam, suikerspin en popcornkraam. t Frituurke is aanwezig met hun friturewagen.
Vanaf 12.00 uur organiseren studenten van het CIOS uit Sittard een spellenkamp voor kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Deelnemers hiervoor dienen zich per groepje (minimaal 4, maximaal 6 personen) aan te melden bij het secretariaat van het Oranje-comité, bereikbaar onder oranjecomite.voerendaal@planet.nl., onder opgave van de zelfverzonnen naam van de groep en de namen van de deelnemers. Op school zijn hiervoor reeds flyers uitgedeeld in de klassen en de kinderen van Ubachsberg zijn hierbij ook van harte welkom.
Scouting Voerendaal is ook in 2011 weer van de partij met een aantal gratis kinderspelen.
Handbalvereniging Gemini organiseert tussen 12.00 en 17.00 uur een Koninginnedaghandbaltournooi.
De RKVV Voerendaal organiseert op het voetbalveld een voetbaltournooi voor haar leden.
Bij mooi weer kunt u terecht op een gezellig terras waar DJ Yara zorgt voor de muzikale omlijsting.
Vanaf 13.30 uur start een Kinderrommelmarkt waarbij de jeugd van Voerendaal en Ubachsberg hun overtollig speelgoed te koop kan aanbieden. Bij slecht weer verhuist deze activiteit naar de kleine sporthal van De Joffer. Kinderen die zich willen aanmelden voor deze rommelmarkt kunnen dit doen bij het secretariaat van het Oranjecomité, p.a. Lijndenplein 4, 6367 DC Voerendaal. Aanmelden kan ook op oranjecomite.voerendaal@planet.nl. Vermeld bij de aanmelding s.v.p. de naam van het kind, adres, postcode en telefoonnummer. Gelijktijdig zal ook een Rommelmarkt voor volwassenen plaatsvinden in de Goswijnstraat. Aanmelden hiervoor kan op het emailadres oranjecomite.voerendaal@planet.nl. Helaas mag beroepsmatige verkoop niet plaatsvinden.
Tijdens de kinderrommelmarkt zal een ballonnenclown de kinderen onderhouden.
Tussen 15.00 en 17.00 uur kan jong en oud gratis zwemmen in het zwembad van de Joffer.
Tussen 17.00 uur en 17.30 uur zal de prijsuitreiking van de diverse wedstrijden plaatsvinden.
Het vuurwerk wordt om 22.00 uur ontstoken in Ransdaal.

De organisatie is in handen van het Oranjecomité Kunrade-Voerendaal met medewerking van:
De Limburger-Limburgs Dagblad, t Frituurke, RKVV Voerendaal, Harmonie St. David, Kon. Schutterij St. Sebastianus, HV Gemini Gemeente Voerendaal, Bert Gillissen Kinderattracties, Buurtvereniging Baneblökske, Scouting Voerendaal en Buurtvereniging Kundesj Heem.