Scania


dinsdag 26 april 2011 10:27

Veilige Scania R 400 huisvuilauto voor Gemeente Assen

Breda, 26 april 2011 - De gemeente Assen heeft een Scania R 400 huisvuilauto in gebruik genomen. Meestal wordt voor dergelijke toepassingen een P-cabine met een lager vermogen gekozen, maar de gemeente Assen kiest bewust voor de hogere R-cabine en de 400 pk sterke Scania XPI motor.

De nieuwe Scania R 400 huisvuilauto met zijlader van de Gemeente Assen heeft veel veiligheidsopties.
Vergroot foto

Hierdoor kan er ook zonder problemen in buitengebieden worden gereden en hoeft er geen AdBlue te worden toegevoegd om de Euro 5 norm te behalen. Aangezien veiligheid bij de gemeente Assen hoog in het vaandel staat, zijn er diverse veiligheidsverhogende accessoires op het voertuig te vinden.

De Scania R400 LB 6X2*4 HNA is voorzien van de CR16 cabine. Om de veiligheid te verhogen is er gekozen voor een Orlaco frontzicht camera, flitsers in plaats van zwaailampen en het LISA2ALERT dodehoek systeem. De basis van het systeem is een geluidssignaal dat geplaatst wordt in de directe nabijheid van het bestaande knipperlicht van het voertuig. Hierdoor worden zowel verkeersdeelnemers als de chauffeur geattendeerd. Verder is er LED dagrijverlichting, een Allison automaat en airco met climate control. De zijlader opbouw is van Haller Benelux. Het is de derde Scania in het wagenpark van de Gemeente Assen. Special purpose

Trucks voor speciale doelen

Hier vindt u alle voertuigen waarop we vertrouwen om onze steden veilig, schoon en functioneel te houden.
xpi logo

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue