Gemeente Ede

woensdag, 27 april 2011

Alle vrijwilligers zijn welkom op het vrijwilligersfeest

"Dit jaar is het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Als dankjewel aan alle mensen die zich vrijwillig inzetten in de gemeente Ede wordt een groot vrijwilligersfeest georganiseerd op zaterdag 29 oktober in en rond het gemeentehuis van Ede."

Aan het woord is Ilse van Donkelaar, directeur van De Medewerker, centrum voor vrijwillige inzet in Ede. "Veel vrijwilligers zullen na de zomer een persoonlijke uitnodiging voor dit feest krijgen via de organisatie waarvoor zij zich inzetten. Helaas kunnen we niet alle vrijwilligers op deze manier bereiken. Hoewel we zo'n 800 organisaties in ons bestand hebben, zijn er ook organisaties die niet met naam en adres bij ons bekend zijn. Verder is het zo dat sommige organisaties zich niet realiseren dat hun mensen vrijwilligerswerk doen. Laatst kregen we nog een berichtje van een verenigingsbestuur met de tekst: `uw informatie is niet voor ons bestemd'. Maar: bestuursleden zijn ook vrijwilligers. Net als voorleesmoeders, kerkeraadsleden, mensen die actief zijn in een buurtcomité, collectanten en de vader die regelmatig zijn zoon en andere leden van de voetbalclub naar uitwedstrijden rijdt.

Vrijwilligerswerk gebeurt niet altijd in georganiseerd verband. Als iemand regelmatig het tuintje van zijn buurvrouw doet, dan is hij ook vrijwillig actief evenals bij andere vormen van burenhulp. Écht alle mensen die zich vrijwillig inzetten zijn van harte welkom op het feest op 29 oktober. Houd deze dag alvast vrij in uw agenda en zegt het voort. Na de zomer hoort u meer over het programma en hoe u zich aan kunt melden."