ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Implementatie Nationale Cyber Security Strategie

27 apr 2011 om 11:00

De Nationale Cyber Security Strategie is in februari van dit jaar door het kabinet gelanceerd . De overheid streeft hiermee naar integrale aanpak van digitale veiligheid in samenwerking met publieke en private partners. In een gedigitaliseerde economie en maatschappij zijn de toegang tot informatie, de beveiliging ervan en de beschikbaarheid van ICT-systemen immers cruciaal voor het vertrouwen in ICT door gebruikers.

ICT~Office is om die reden vanaf het begin van de strategie nauw betrokken geweest bij dit onderwerp en heeft leden via diverse sessies een platform geboden om mee te denken over de strategie. Ook recent heeft er weer een bijeenkomst plaatsgevonden. Een twintigtal bedrijven ging met de kwartiermaker van de Nationale Cyber Security Strategie in gesprek over de implementatie van de strategie en de prioriteiten en aandachtspunten daarbij.

Zoals eerder al bekend is gemaakt door het kabinet, zal op 1 juli de Cyber Security Raad van start gaan en op 1 januari 2012 het Nationaal Cyber Security Centrum. ICT~Office houdt lidbedrijven op de hoogte van deze ontwikkelingen.